Război intersindical. SLI acuză FEN că le fură profesorii cu sprijinul conducerii Inspectoratului școlar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În județul Satu Mare, zeci de profesori membri ai Sindicatului Liber din Învățământ sunt forțați să migreze la Federația Educației Naționale, afiliată la Cartel Alfa. 

Potrivit unui comunicat remis de Sindicatul Liber din Învățământ (SLI) Satu Mare, profesorii din SLI, sindicat afiliat la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, organizație afiliată pe plan național la Confederația Sindicatelor Democratice din România (CSDR) sunt forțați să-și schimbe apartenența sindicală la Federația Educației Naționale, afiliată la „Cartel Alfa“.
„În mai multe școli, persoane care ocupă ceva funcții de conducere forțează membrii noștri de sindicat să treacă în celălalt sindicat. Toate acestea se fac cu sprijinul și acordul tacit al unor reprezentanti ai inspectoratului școlar. Da, e vorba de reprezentanții de la Inspectoratul Școlar Județean cu care conducerea FEN sunt în relații de prietenie și de ajutorare reciprocă” se arată în comunicatul remis de SLI Satu Mare, semnat de președintele Victor Oprea. Potrivit sursei citate, liderii FEN ademenesc profesorii din SLI „cu posturi, sau alte promisiuni de genul acesta”.
„Noi am crezut până acum că se face totul legal, prin mișcarea personalului didactic. Ori atunci nu e nevoie de nici o pilă. Însă dacă liderul de sindicat rezolvă un post unui angajat, înseamnă că ceva pute în toata treaba asta” precizează textul comunicatului. SLI Satu Mare anunță că va formula plângeri penale împotriva persoanelor care comit asemenea ilegalități.
Ioan Drăgan, liderul Sindicatului din Învățământul Preuniversitar Satu Mare a apreciat ieșirea liderului SLI drept „penibilă” și susține că este vorba despre „o diversiune, care vine într-un moment în care sindicatele trebuie să fie, mai mult ca oricînd, unite”.

Citește mai mult în ediția de mâine a cotidianului „Adevărul de Transilvania”.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite