Răniţi la ştrand de un stâlp prăbuşit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un copil de şapte ani şi o femeie de 47 de ani au ajuns de pe plajă direct la spital, după ce un stâlp de fontă s-a prăbuşit peste ei, în incinta ştrandului termal Tăşnad. Potrivit poliţiştilor, stâlpul a fost atins de o betonieră, al cărei şofer încerca să iasă din interiroul ştrandului, unde efectua lucrări de reabilitare.

Conform poliţiştilor, în zonă se efectuează lucrări de amenajare a bazinelor şi aleilor, iar o betonieră, încercând să iasă din incinta ştrandului, a agăţat un stâlp, care în cădere s-a prăbuşit peste cele două persoane. Copilul de şapte ani, din Maramureş, a fost internat în spital cu traumatism cranio-cerebral, iar femeia, din Bistriţa-Năsăud, a scăpat doar cu câteva excoriaţii pe braţ şi spate.

Administratorul ştrandului spune că zona unde se efectuează lucrări este împrejmuită, însă turiştii nu ţin cont de avertizări. „S-a lucrat lângă bazin, iar cele două persoane s-au aflat la vreo 10 metri de zona unde se muncea. Şoferul betonierei a fost neatent şi a agăţat stâlpul de fontă, care a atins două persoane. Din fericire, nu sunt grav rănite“, a declarat Gheorghe Niţă, administratorul ştrandului.
Copil de şapte ani, din Maramureş, Robert Timiş, a fost transportat de urgenţă ieri la Spital, fiind diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral. „Ieri a ajuns la noi la spital, în această dimineaţă va fi externat, starea lui de sănătate fiind foarte bună“, a spus Constantin Demian, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Satu Mare.

Cercetat pentru vătămare corporală din culpă

Şoferul care se face vinovat de rănirea celor două persoane este Carol Varga, de 29 de ani, din Carei, angajat de firma care execută lucrările în ştrandul termal. El este cercetat acum pentru vătămare corporală din culpă şi distrugere. „Poliţiştii au deschis o anchetă pentru a vedea în ce circumstanţe s-a produs incidentul“, a declarat Ana Lăpuştea Mălăiescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Satu Mare.
 „Noi săptămâna trecută am fost în control la Ştrandul din Tăşnad şi nu era deschis pentru că se efectuau lucrări la bazine. Din câte ştiu eu, acum este în continuare închis. În momentul în care se efectuează lucrări, administratorul nu are voie să lase turişti în incintă“, a spus Valentin Breban, comisarul şef al OPC Satu Mare.

Peste 2000 de turişti vin zilnic la Tăşnad

Administratorul ştrandului spune că în această săptămână lucrările la bazine şi alei vor fi încheiate, urmând ca de mâine să se pună în funcţiune, pe lângă cele patru bazine cu apă termală, şi unul cu apă rece, pentru tineri. „Media pe zi este de 2.000 de turişti, iar în weekend cifra depăşeşte 5.000 de oameni. Cei mai mulţi vin din Sălaj, Cluj, Bistriţa Năsăud, Bihor şi Alba“, a declarat Gheorghe Niţă, administratorul ştrandului termal Tăşnad.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite