Radu Giurcă a demisionat. Cristian Sasu, viitor prefect al județului Satu Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prefectul Radu Giurcă
Prefectul Radu Giurcă

Prefectul Radu Giurcă a anunţat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că a transmis ministrului Administraţiei şi Internelor solicitarea de a fi eliberat din funcţia de prefect, pentru a putea candida la preşedinţia Consiliului Judeţean Satu Mare. Potrivit PDL, cel mai probabil, viitorul prefect al județului va fi Cristian Sasu, directorul Inspectoratului Teritorial de Muncă Satu Mare.

Prefectul a afirmat că solicitarea de a fi eliberat din funcţie a fost transmisă ministrului Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, vineri după-amiază.
“În perioada care s-a scurs am avut discuţii cu reprezentanţii Organizaţiei Judeţene a PDL Satu Mare şi am acceptat să candidez la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. Am considerat că am o obligaţie morală să ajut partidul care m-a ajutat” susține Radu Giurcă.

CITAT Radu Giurcă: „Am considerat că am o obligație morală față de partid”

O hotărâre privind eliberarea sa din funcție va fi elaborată în cursul săptămânii următoare. „Foarte probabil, Cristian Sasu va fi numit în funcţie tot în respectiva şedinţă de Guvern. Am discutat cu Cristian Sasu şi vom face în aşa fel încât să continue proiectele începute de mine şi nefinalizate”, a punctat Giurcă, fără a preciza proiectele.

PDL fără UDMR

Giurcă a afirmat că nu s-a semnat niciun protocoș între PDL şi UDMR pentru alegerile locale și susţine că partidul va participa la aceste alegeri cu liste şi candidaţi proprii. Radu Giurcă a fost instalat în funcţia de prefect al judeţului Satu Mare în data de 19 martie 2009.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite