Satu Mare: Satu Mare, inclus pe ruta unui pelerinaj ecumenic - REVISTA PRESEI LOCALE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Satu Mare: Satu Mare, inclus pe ruta unui pelerinaj ecumenic - REVISTA PRESEI LOCALE
Satu Mare: Satu Mare, inclus pe ruta unui pelerinaj ecumenic - REVISTA PRESEI LOCALE

Ambasadorul Martin Eichtinger a anunţat ieri că Satu Mare a fost inclus pe ruta unui pelerinaj ecumenic de 1.000 kilometri, scrie Gazeta de Nord-Vest, horincarii din Maramureş au intrat în conflict de interese cu pălincarii din Satu Mare, titrează portalsm.ro, iar Sătmarul a participat la Festivalul Internaţional de Turism.

Judeţul Satu Mare a fost inclus pe ruta pelerinajului ecumenic intitulat “Drumul lui Iacob spre est” în urma întâlnirii avute ieri de ambasadorul Austriei la Bucureşti, dr. Martin Eichtinger, cu prefectul Radu Giurcă, preşedintele Consiliului Judeţean, Csehi Arpad, şi primarul municipiului Satu Mare, Iuliu Ilyes.
             Anunţul a fost făcut de ambasadorul Martin Eichtinger în cadrul unei conferinte de presă la care au mai participat deputatul minorităţii germane în Parlamentul României, Ovidiu Gant, şi liderii organizaţiei judeţene a Forumului Democrat German Satu Mare, Ioan Forstenheizler, Stefan Keizer, Iosif Holczli şi Stefan Lerm. Potrivit ambasadorului Eichtinger, pelerinajul va porni din oraşul Mariazell din Austria, va trece prin Ungaria, estul Slovaciei, judeţul Satu Mare, având ca punct final mănăstirile din Moldova. Lungimea traseului pe care pelerinii îl vor strabate pe jos este de peste 1.000 de kilometri. Acest proiect combină elementul religios cu cel turistic şi economic, fiind vorba de mii de pelerini, titrează Gazeta de Nord-Vest.

Sătmarul la Festivalul Internaţional de Turism

În perioada 10-12 septembrie 2009, la Ujgorod – Ucraina, s-a desfăşurat Festivalul Internaţional de Turism, unde judeţul Satu Mare a avut propriul stand de prezentare.

Standul judeţului a avut numeroase materiale informative şi de prezentare de la Muzeul Judeţean, Primăria Satu Mare, Consiliul Judeţean precum şi pliante de la diferiţi operatori de turism din judeţul nostru, realizate cu scopul de a populariza atracţiile turistice, specificul local şi oportunităţile de investiţii ale judeţului Satu Mare. Produsul specific sătmărenilor, prezent în stand, a fost pălinca. Produsul nostru a avut succes la public, deoarece „a trecut ca pâinea caldă”, scrie Informaţia Zilei.

Horincarii din Maramures, in conflict cu palincarii din Satu Mare

Horincarii maramureseni sunt invitati de colegii din Satu Mare sa se inscrie intr-o asociatie comuna, care sa lupte cu legile europene privind taxele de accizare. Presedintele Federatiei Producatorilor de Rachiuri Naturale Nord-Vest, Gheorghe Ciocan, a spus ca este dispus sa reprezinte interesele palincarilor la Bruxelles, dar nu pe gratis. Initiativa acestuia s-a lovit de refuzul maramuresenilor, care nu sunt dispusi sa dea niciun leu. In tot acest timp, fabricarea in mod traditional a palincii tinde sa apartina trecutului, pentru ca atat producatorii maramureseni, cat si cei satmareni renunta la aceasta ocupatie care tinde sa devina doar un hobby, scrie Portalsm.ro .

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite