Satu Mare: Peste 20 de sătmăreni au ajuns sclavi pe plantaţiile din Grecia | REVISTA PRESEI LOCALE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Satu Mare: Peste 20 de sătmăreni au ajuns sclavi pe plantaţiile din Grecia | REVISTA PRESEI LOCALE
Satu Mare: Peste 20 de sătmăreni au ajuns sclavi pe plantaţiile din Grecia | REVISTA PRESEI LOCALE

Un număr de peste 20 de sătmăreni au ajuns sclavi pe plantaţiile din Grecia, după cum scrie portalsm, Poliţia a mai depistat un utilaj furat din Spania, scrie Informaţia-Zilei, iar dascălii sătmăreni au votat pentru grevă, titrează Gazeta de Nord-Vest. Totodată, la acest sfârşit de săptămână, va avea loc o expoziţie de câini în localitatea Dorolţ.

Peste 20 de sătmăreni au ajuns sclavi pe plantaţiile din Grecia

O grupare care racola sătmăreni, îi trimitea în Grecia şi îi obliga să muncească în agricultură a fost destructurată de poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Satu Mare.

Gruparea îşi recruta victimele prin intermediul unor anunţuri din presa scrisă, şi promiteau locuri de muncă sigure şi bine plătite, în Grecia, în condiţii avantajoase. Cei interesaţi sunau la numărul de telefon de contact, publicat în cuprinsul anunţurilor, iar unul dintre membrii grupării se prezenta sub diferite identităţi, dând relaţii cu privire la serviciul ce urmează a fi prestat, respectiv în agricultură, cu un salariu de 25 euro pentru 8 ore de muncă şi plata orelor suplimentare, condiţiile de cazare decente şi masa urmând a fi asigurate de angajatorii greci, scrie portalsm.



Dascãlii sãtmãreni au votat pentru grevã generalã


Întruniţi în şedinţã de lucru la Satu Mare, cei 97 de lideri de sindicat din şcolile din judeţ au votat pentru declanşarea grevei generale. Preşedintele  Sindicatului din Învãţãmântul Preuniversitar (SIP) Satu Mare, Ioan Drãgan, ne-a declarat cã nu a fost aleasã încã data la care va fi declanşatã, aceasta  urmând a fi stabilitã la nivel naţional dupã ce reprezentanţii celor patru confederaţii sindicale din învãţãmânt se vor decide asupra acestui fapt, scrie Gazeta de Nord-Vest.


Expoziţie de ciobăneşti germani la Dorolţ


Clubul local al proprietarilor de câini din rasa Ciobănesc German, susţinut de Asociaţia „Dog for Life”, organizează în premieră manifestări dedicate celui mai bun prieten al omului. Evenimentul se desfăşoară în acest week-end pe un teren aflat la intrarea în localitatea Dorolţ, iar programul cuprinde o expoziţie cu cele mai frumoase exemplare de ciobăneşti germani din judeţul Satu Mare, precum şi probe de dresaj în sistem Korung, anunţă satumareonline.


Contracte de finanţare pentru proiectele “Festivalul internaţional al pălincii” şi “Trasee sătmărene”

Semnarea contractelor a avut loc la sediul Ministerului Turismului, din partea căruia a semnat secretarul de stat Sorin Munteanu.
Festivalul se va desfăşura pe o perioadă de trei zile în două locaţii: Grădina Romei din municipiul Satu Mare, respectiv Muzeul Ţării Oaşului, unde va fi amplasată o linie tehnologică demonstrativă de producere a pălincii tradiţionale şi unde se vor organiza concursuri culinare şi de băut pălincă. Valoarea proiectului este de 792.550 lei, anunţă Informaţia Zilei.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite