Satu Mare: Elevii din Satu Mare au ramas fără corn şi lapte - REVISTA PRESEI LOCALE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Satu Mare: Elevii din Satu Mare au ramas fără corn şi lapte - REVISTA PRESEI LOCALE
Satu Mare: Elevii din Satu Mare au ramas fără corn şi lapte - REVISTA PRESEI LOCALE

Contractele pentru distribuirea cornului şi laptelui guvernamental nu au fost încă semnate, titrează Gazeta de Nord-Vest, ieri a avut locun jaf armat, scrie Informaţia Zilei, iar procurorii sătmăreni cer demisia ministrului justiţiei, titrează portalsm.

 Cei aproape 10.000 de elevi din clasele I-VIII şi preşcolari din grădiniţele cu program normal de 4 ore din municipiul Satu Mare au ramas fără cornul şi laptele guvernamental, licitaţia pentru contractarea firmei distribuitoare urmând să aibă loc doar peste două zile. În aceeaşi situaţie se află alte câteva mii de elevi din alte nouă localităţi ale judeţului.
             Consiliul Judetean Satu Mare a decis să descentralizeze programul guvernamental “Cornul şi laptele”, astfel încât fiecare primărie din judeţ să organizeze licitatiile începând cu acest an şcolar. O bună parte dintre primării nu au reuşit nici acum să semneze contractele de achiziţie deşi scoala a început de trei zile. Dacă la Taşnad, Livada, Tarna Mare şi Gherţa Mică se asteaptă ca în această saptamana să fie semnate contractele de achiziţie, la Negreşti Oaş, Ardud, Lazuri, Oraşu Nou şi Supur au fost depuse contestaţii la Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestatiilor, iar data la care vor putea fi semnate contractele este incertă, titrează Gazeta de Nord-Vest .

Poliţiştii sătmăreni aşteaptă să le pice în plasă jefuitorii de pe Gutâi

Maramureşul revine în centrul atenţiei după ce marţi dimineaţa, o maşină blindată de transport valori a fost atacată de hoţi în Pasul Gutâi, pe DN 18, drumul Baia Mare – Sighetu Marmaţiei.
Atacatorii deghizaţi în poliţişti au plecat cu banii şi armamentul echipajului de pe maşina de transport valori a firmei bucureştene G4S. Jaful a avut loc în jurul orei 7 – 7 şi 30 de minute. Cei trei agenţi ai firmei G4S, au încălcat regulamentul, coborând din maşină, aspect ce a uşurat acţiunea atacatorilor care au profitat din plin. Din momentul în care unul din însoţitorii transportului, cel din dreapta şoferului, a coborât, hoţilor le-a fost foarte simplu să intre în posesia armelor şi a banilor. Angajaţii firmei de transport au pierdut timp preţios, anunţându-şi superiorii şi abia apoi poliţia. Toate aceste greşeli au fost în avantajul atacatorilor, care au pregătit minuţios lovitura, scrie Informaţia Zilei.

Procurorii sătmăreni cer demisia ministrului Justiţiei


Adunarea Generală a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea, instituţie la care sunt arondate Parchetele din Bihor şi Satu Mare a decis, marţi, să solicite demisia imediată a ministrului Justiţiei, a anunţat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, procurorul Dorel Moţiu.
Potrivit acestuia, procurorii sunt nemulţumiţi de atitudinea ministrului Cătălin Predoiu care, în şedinţa de Guvern de luni, 14 septembrie, s-a opus categoric aprobării amendamentelor magistraţilor cu privire la legea unică de salarizare, aspect relatat de toată mass-media din România, iar la videoconferinţa ulterioară, din aceeaşi zi, a afirmat contrariul, anunţă portalsm.ro 

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite