Proprietarii clădirii în cârje, somați de Primărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Faţada clădirii de pe Calea Traian este în pericol de prăbuşire
Faţada clădirii de pe Calea Traian este în pericol de prăbuşire

Cele două firme care împart imobilul de pe Calea Traian numărul 3, clădire aflată în pericol de prăbușire după ce unul dintre proprietari a dărâmat un zid de susținere din interior, nu au dat curs invitației la ședința de ieri convocată de Primăria Satu Mare. Astfel, aceștia au fost somați să se prezinte marți, 13 aprilie pentru a oferi explicații autorităților locale cu privire la măsurile la care au fost obligați.

Edilul șef a convocat ieri o ședință cu privire la situaţia creată de societăţile comerciale Mark Oil Compani SRL  şi Berende Invest SRL  cu ocazia lucrărilor de construcţii efectuate la imobilul din Satu Mare,  B-dul Traian nr. 3. La această discuţie au participat reprezentanţi ai  Inspectoratului Teritorial în Construcţii Nord Vest - Direcţia Judeţeană de Control în Construcţii Satu Mare, ai  Direcţiei pentru Cultură, Culte  şi Patrimoniu Naţional a judeţului Satu Mare, Primarul Municipiului Satu Mare cât şi reprezentanţii Serviciului de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului  din cadrul aparatului de specialitate al primarului.

Potrivit unui comunicat al municipalității, cele două firme proprietare ale imobilului nu au dat  curs solicitării de a participa la  această discuţie, deşi au fost înştiinţaţi. Primăria Satu Mare a decis să someze cele două firme pentru a se prezenta  în data de 13.04.2010, la ora  9.00 la Primăria  Municipiului Satu Mare, în vederea clarificării aspectelor privind lucrările de construcţii de la imobilul din Satu Mare, B-dul Traian nr. 3, în caz contrar acestea riscând noi amenzi.

În data de  15 martie, Primăria Satu Mare a eliberat autorizaţia de construcţie nr.120 către S.C Mark Oil Company SRL pentru consolidarea şi punerea în siguranţă a imobilului situat pe Calea Traian nr.3.  Autorizaţia s-a eliberat în baza expertizei tehnice preliminare elaborată de S.C. CD Structures SRL din Baia Mare, cu o valoare prelminară de 50.000 lei, lucrările trebuiau începute încă de acum o lună. Asta după ce,  SC Marc Oil Company a fost amendată cu 1.000 lei pentru dărmarea unui zid interior, de rezistență a clădirii patrimoniu.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite