Proiectul de colectare selectivă a deşeurilor a fost respins

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii locali au respins ieri proiectul făcut de Florisal pentru colectarea deşeurilor, în valoare de două milioane de lei, constatând mai multe nereguli din punct de vedere juridic şi tehnico-economic.

Proiectul de colectare selectivă a deşeurilor nu a trecut ieri în şedinţa Consiliului Local Satu Mare. Şapte consilieri ai PNL şi PDL au votat împotrivă, astfel încât nu s-au întrunit două treimi din voturi, cât erau necesare pentru ca proiectul să fie aprobat
Proiectul a primit  aviz negativ şi din partea Comisiei Juridice a Consiliului Local. Consilierul Claudiu Ardelean de la PDL susţine că Florisal este operator de salubrizare şi nu i se pare normal să facă documentatia pentru implementarea proiectului, nici din punct de vedere economic, dar nici tehnic. „Trebuie făcută licitaţie, nu să se voteze automat ca Florisal să se ocupe pentru două milioane de lei, că dacă se face licitaţie, poate costurile vor fi mult mai mici“, a declarat Ardelean. Mai mult, acesta spune că pentru acest lucru ar trebui modificat contractul cu Florisal, pentru că firmei i se dau astfel noi atribuţii, ceea ce consideră ilegalitate din punct de vedere juridic.
Primarul Iuliu Ilyes consideră însă că problema trebuie rediscutată şi rezolvată cât mai repede.    „Problema trebuie rezolvată. Depunerea deşeurilor la groapă costă foarte mult. Avem nevoie de un sistem care să permită colectarea selectivă a deşeurilor, transportul lor şi recuperarea într-un fel sau altul. Cred că vom reveni asupra cazului şi vom ajunge la o înţelegere deoarece e vorba de o necesitate, nu de un lux”, mai spune Ilyes.
Proiectul făcut de Florisal presupune realizarea unui sistem de puncte de colectare selectivă a deşeurilor, transportarea şi tratarea acestora. „În paralel cu acest sistem ar funcţiona şi alte 15 puncte de colectare selectivă a deşeurilor uscate, sticlă, peturi şi hârtie, care ar însemna plasarea a câte 3 containere de culori diferite în 15 zone de case din oraş”, spune primarul Iuliu Ilyes.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite