Proiectul Luna Șes, în pericol. Primarul Negreștiului vrea de la ministrul Cristian Petrescu banii promiși de Udrea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consilierii locali negreșteni inspectând unul dintre puținele capitole realizate ale proiectului, podurile peste Talna (Foto: Primăria Negrești-Oaș)
Consilierii locali negreșteni inspectând unul dintre puținele capitole realizate ale proiectului, podurile peste Talna (Foto: Primăria Negrești-Oaș)

Proiectul stațiunii de schi de la Luna ar putea suferi o nouă lovitură. Primarul orașului Negrești-Oaș va cere la București ca noul Executiv să respecte promisiunea făcută de fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, care a dorit alocarea a 3.000.000 de euro de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului pentru continuarea investiției.

„Nu știu exact în ce situație suntem acum. În cadrul ultimei vizite pe care am întreprins-o la București, am primit promisiuni din partea ministrului Elena Udrea că vor fi alocați trei milioane de euro pentru realizarea obiectivului. După două săptămâni, s-a schimbat Guvernul” a declarat primarul Orașului Negrești-Oaș, Nicolae Bura. Acesta a făcut un apel la luciditate și și-a manifestat speranța că noul ministru va continua să considere investiția de la Negrești-Oaș una prioritară. „Dacă va exista înțelepciune la nivel central, eu spun că obiectivul va fi finalizat. Vom face, alături de președintele Consiliului Județean Csehi Arpad, o nouă deplasare la București, pentru a rediscuta situația proiectului și finanțarea” afirmă Nicolae Bura.

Potrivit CJ, în momentul de față, pentru finalizarea obiectivului mai sunt necesare 40 de milioane de lei, adică alte aproximativ nouă milioane de euro, pentru montarea telescaunului, amenajarea și iluminatul pârtiei, înzăpezirea, alimentarea cu apă și energie electrică şi construcția clădirii administrative. La nouă ani de la demararea proiectului, în stațiunea Luna Șes nu s-a realizat încă 50% din proiect.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite