Satu Mare: Proiectul celui de-al treilea pod a fost contractat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Satu Mare: Proiectul celui de-al treilea pod a fost contractat
Satu Mare: Proiectul celui de-al treilea pod a fost contractat

Primăria Satu Mare a semnat contractul de proiectare al celui de-al treilea pod peste râul Someş. Firma bucureşteană Iptana SA a primit contractul în valoare de peste 2,5 milioane de lei, în urma unei licitaţii publice prin concurs de soluţii. 


După ce întreaga documentaţie tehnică va fi finalizată în primăvara anului viitor, Primăria Satu Mare va putea începe şi identificarea surselor de finanţare a celui de-al trealiea pod din municipiu, ce urmează să fie construit în zona fostului ştrand municipal. Atribuirea lucrării de proiectare în valoare de 2.132.500 lei, plus TVA a fost verificată de Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP), din cauza procedurii de contractare a proiectării prin concurs de soluţii. “ Atribuirea proiectării a fost verificată de ANRMAP, şi asta pentru că am organizat acel concurs de soluţii în urma căruia am decis proiectantul. A fost important ca în primă fază să avem de unde să alegem cele mai bune soluţii tehnice, dar şi de design pentru această lucrare”, a afirmat Iuliu Ilyes ieri, în cadrul unei conferinţe de presă.

Încă nu se ştie cât va costa construcţia podului
În data de 19.06.2009, Primăria a decis câştigătorul concursului de soluţii, la care au participat  şapte firme, decisive fiind soluţiile tehnice şi de design, nu şi de costuri.. „ Încă nu putem estima în acest moment cât poate costa construcţia celui de-al treilea pod. Rămâne să vedem după ce firma proiectantă va trece prin toate fazele de documentaţie a lucrării”, mai spune Ilyes. 

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite