Profesorul „trăsnit“ rămâne la catedră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Dănilă poate să le predea în continuare elevilor de la CN „Mihai Eminescu“.
Marian Dănilă poate să le predea în continuare elevilor de la CN „Mihai Eminescu“.

Marian Dănilă, profesorul care şi-a denigrat public elevii, pe YouTube", făcându-I „proşti gălăgioşi" şi care a recunoscut, tot public, că îi este silă de şcoală, este„sănătos tun" după testele medicale făcute.

Profesorul Marian Dănilă a trecut de evaluarea anuală de medicina muncii și va preda logică și argumentare, economie, psihologie și filosofie la Colegiul Național „Mihai Eminescu" din Satu Mare cel puțin până la începutul anului viitor. În pofida protestelor cadrelor didactice și elevilor de la CN „Mihai Eminescu" din 28 septembrie, profesorul, care își exprimă de ani de zile în mod public frustrările, printr-o serie de videoclipuri cu conținut controversat postate pe YouTube și pe blogul său, va continua să predea  la cel mai bine cotat colegiu sătmărean, după ce a trecut cu brio de testările de medicina muncii. Testarea profesorilor de la „Mihai Eminescu" s-a încheiat în urmă cu aproximativ două săptămâni.

„A trecut testul"

„Profesorul Marian Dănilă a trecut testul, deci va rămâne să predea cel puțin până la începutul anului viitor, dată la care ocupantul postului ar putea reveni la catedră, dacă va primi aviz medical favorabil. Menționez însă că a fost vorba despre testarea standard de medicina muncii, care a implicat o evaluare psihologică, și nu de o evaluare psihiatrică a profesorului", a declarat directorul CN „Mihai Eminescu", Ioan Pop. Marian Dănilă a refuzat să stea de vorbă cu reporterul „Adevărul de Transilvania". Directorul liceului a refuzat să precizeze dacă fișa de aptitudini completată de medic la finalul evaluării a conținut vreo recomandare de control psihiatric.

Excluderea profesorului, cerută de profesori și elevi

Opiniile consiliului elevilor cu privire la necesitatea excluderii din învățământ a profesorului sunt împărtășite și de corpul profesoral al colegiului. Psihologul Aurelia Havrincea, fostul viceprimar Viorel Solschi, ambii profesori în liceu, dar și alte cadre didactice interpelate de „Adevărul de Transilvania" alături de conducerea Casei Corpului Didactic au afirmat că „profesorul YouTube" ar trebui exclus din învățământ. Mariana Popa, șefa Insectoratului Școlar Județean (IȘJ) Satu Mare afirmă că nu este la curent cu evoluția scandalului de la „Eminescu". „În mod normal examinările psihologice trebuiau să fie făcute deja, fiecare şcoală le-a făcut, însă deocamdată nu am fost informaţi cu privire la rezultate", a declarat Popa.

Profesorul Dănilă a ajuns să predea la CN „Mihai Eminescu" după ce a obținut nota 6.30 la examenul de titularizare din vara acestui an, în etapa de repartizare a suplinitorilor. Conducerea  colegiului l-a angajat ignorând recomandările inspectorilor de cadre din ISJ, care, cunoscând istoricul controversat al profesorului, au recomandat, pe căi neoficiale, testarea psihiatrică a acestuia înainte de angajare.

Profesorul Dănilă: „Elevii sunt proști gălăgioși!"


În videoclipurile postate pe YouTube, profesorul își povestește aventurile la clasă în timp ce bea bere fără alcool. În „dizertații" video interminabile și în postările de pe blogul personal, acesta afirmă că „merge cu silă la școală", își denigrează proprii elevi, pe care îi numește „proști gălăgioși". Profesorul Dănilă are postate pe YouTube și filmuleţe în care vorbeşte despre viaţa de zi cu zi, videoclipuri în care se piaptănă, vorbeşte în engleză şi mănâncă prăjitură. Unul dintre clipuri este intitulat „DRINKING AND EATING"(Băutul şi mâncatul -n.r.).  Pe blogul personal, acesta povestește cum în prima zi de cursuri din acest an școlar, elevii dintr-o clasă de la „Eminescu" l-au încuiat afară din clasă și nu și-a putut ține ora.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite