Satu Mare: Profesoara falsificatoare va preda în continuare la Avram Iancu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Satu Mare: Profesoara falsificatoare va preda în continuare la Avram Iancu
Satu Mare: Profesoara falsificatoare va preda în continuare la Avram Iancu

Codruţa Codreanu a refuzat detaşarea la o altă unitate de învăţământ. Aceasta refuză şi acum să răspundă la telefon şi să dea o explicaţie gestului său.

Profesoara Codruţa Codreanu, 33 de ani, de la şcoala Avram Iancu, cea care a primit o sancţiune de diminuare a salariului cu 15% timp de şase luni, după ce a operat corecturi în lucrările a 29 de elevi la tezele unice nu şi-a schimbat locul de muncă. Potrivit directorului şcolii, Rodica Kerekeş, profesoara va preda în continuare la şcoala Avram Iancu, acolo unde timp de 10 ani a condus destinele elevilor. “I-a fost propusă detaşarea la o altă unitate de învăţământ însă a refuzat. Am purtat o discuţie serioasă cu profesoara, iar aceasta şi-a exprimat părerea de rău la fapta pe care a săvârşit-o. Codruţa Codreanu este titulara şcolii de mai bine de 10 ani şi a frecventat cursurile claselor V-VIII tot aici. Acum se află la serviciu dar nu vrea să îşi comenteze gestul” a declarat Rodica Kerekeş. Pe lângă sancţiunea financiară Codruţa Codreanu are interzis în comisiile de examinare. Ea nu va mai putea participa la corectarea lucrărilor din examene.

A corectat lucrările unor elevi mai slabi la învăţătură
Amintim, în cadrul examenelor tezelor unice din acest an, profesoara  a corectat greşelile de tip gramatical a 29 de elevi din clasele a VIII-a A şi a VII-a B care au susţinut examenele la Limba română. În acest fel copii s-au ales cu note mai mari chiar şi cu patru puncte. Modificările au ieşit la iveală în momentul în care comisia de corectare a lucrărilor a constatat că pe teze apar  modificări cu un pix de o altă culoare. După ce o comisie a recorectat tezele, lucrările au fost notate cu punctaje reale iar consiliul profesoral a decis sancţionarea financiară a profesoarei.  La acea vreme, Inspectoratul Şcolar a propus două sancţiuni: desfacerea contractului de muncă şi diminuarea salariului cu 15 procente pe o perioadă de 6 luni. “Sancţionarea financiară este penultima pedeapsă înaintea desfacerii contractului de muncă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Mariana Brumboiu. După ce fapta Codruţei Codreanu a ieşit la iveală iar scandalul mediatic a luat proporţii aceasta şi-a luat concediu medical, neputând fii contactată telefonic.     
Gestul profesoarei Codruţa Codreanu este primul de acest gen înregistrat în judeţul Satu Mare. Directorul şcolii Avram Iancu, Rodica Kerekeş, a declarat că, din păcate, fapta ei o va urmări şi în viitor. 



Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite