Produse expirate la restaurante

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectorii de la Protecţia Consumatorului au dat amenzi de 65.000 de lei pentru  alimente expirate găsite în opt restaurante şi unități de alimentație publică. Carne, brânzeturi și dulciuri cu termenul de valabilitate depășit cu până la 20 de zile au găsit inspectorii OPC în unităţile controlate. 

Inspectorii Oficiului de Protecţie a Consumatorului (OPC) au dat amenzi în valoare de 65.000 de lei și au oprit de la comercializare produse în valoare de 2.000 de lei.
„Cu siguranță aceste produse ajungeau de sărbători pe masa consumatorilor care și-au programat să petreacă la aceste restaurante. Am verificat cinci restaurante și trei unități de alimentație publică și la toate am găsit produse expirate. E incredibil cum administratorii acestor unități nu realizează că pun în pericol sănătatea oamenilor“, a declarat Valentin Breban, comisarul șef al oficiului.

Nereguli la restaurant de trei stele
Potrivit surselor „Adevărul de Seară“, printre restaurantele verificate se regăseşte şi cel al hotelului de trei stele Aramia, care avea produse expirate de șapte zile. Administratorul a fost amendat cu 10.000 de lei, iar produsele au fost oprite de la comercializare.
Scuza invocată de administrator, conform şefului OPC Satu Mare, a fost aceea că sunt noi în domeniu și că au deschis recent acest hotel. „Gravitatea situației este că restaurantele verificate sunt unități noi deschise și cu rang de două sau trei stele. Toți cei opt administratori au primit consiliere din partea inspectorilor OPC și sperăm ca pe viitor să nu mai găsim astfel de produse în unitățile lor“, a mai precizat  Valentin Breban. În unitățile de alimentație publică produsele aveau termenul de valabilitate depășit chiar și cu 20 de zile.
Contactat telefonic, administratorul hotelului Aramia, Simona Pop, nu a dorit să explice de ce avea produse expirate în restaurantul ei. „Îmi pare rău, dar nu am ce să vă explic“, a spus aceasta. Valentin Breban a mai precizat că verificările continuă în județ. 

Citat:
Îmi pare rău, dar nu am ce să vă explic
Simona Pop, administrator hotel Aramia

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite