Procesul pedelistului Dumitru Godîncă, acuzat de mită şi contrabandă, amânat din lipsă de procurori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul președinte al PDL din municipiul Satu Mare este trimis în judecată pentru dare de mită și tentativă de contrabandă
Fostul președinte al PDL din municipiul Satu Mare este trimis în judecată pentru dare de mită și tentativă de contrabandă

Procesul fostului președinte al PDL municipal Dumitru Godîncă, trimis în judecată pentru dare de mită şi tentativă de contrabandă, a suferit o nouă amânare.

Instanța a dispus un nou termen de judecare pentru data de 28 mai, în urma unei solicitări depuse la instanţă de procurorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Acesta și-a motivat solicitarea prin lipsa de procurori.
Consilierul municipal PDL Dumitru Godîncă (55 de ani), consilier PDL în Consiliul Local, șeful sectorului Satu Mare al Societății Naționale de Transport Gaze Naturale (SNTGN) Transgaz SA, alături de Ioan Paul, angajat al aceleiași societăți, sunt acuzați de faptul că ar fi planificat o operaţiune de contrabandă cu ţigări pe filiera Ucraina – România. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii Serviciului Teritorial Oradea al Direcției Naționale Anticorupție, cei doi au pus în executare hotărârea de a introduce din Ucraina în România, în mod repetat, cantităţi de câte 200 de baxuri cu ţigări, prin alte locuri decât cele stabilite pentru controlul vamal. Godîncă și Paul le-au oferit peste 10.000 de euro unor polițiști de frontieră pentru ca aceștia să închidă ochii și să permită introducerea baxurilor cu țigări din Ucraina, pe teritoriul României. Potrivit DNA, planul a eșuat după ce Dumitru Godîncă, omul care ținea legătura cu Ucraina în schema de contrabandă, nu a mai ajuns la o înţelegere cu furnizorii de ţigări de dincolo de graniță. Consilierul PDL a refuzat să stea de vorbă cu reporterul „Adevărul”, invocînd o recomandare dată în acest sens de judecător. „Mi s-a spus să nu dau declarații presei” a afirmat Godîncă, la ieșirea din Tribunalul Satu Mare.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite