Procesul inspectorului general Mariana Popa, acuzată de luare de mită, amânat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mariana Popa este cercetată pentru luare de mită
Mariana Popa este cercetată pentru luare de mită

Procesul în care Mariana Popa, fost inspector general al Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare și Ioan Ulici, fost director adjunct al Direcției Generale a Finanțelor Publice Satu Mare, sunt judecaţi într-un dosar de trafic de influență  fost amânat.

Astăzi, magistraţii Tribunalului Satu Mare ar fi trebuit să judece dosarul întocmit de Direcţia Naţională Anticorupţie în care Ioan Ulici, fost director adjunct în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (D.G.F.P.) Satu Mare este învinuit de  trafic de influenţă şi instigare la infracţiunea de luare de mită, iar Mariana Popa, fost inspector şcolar general în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Satu Mare, de luare de mită. De asemenea, tot în acest dosar este cercetat şi Vasile Ştrango, administrator la SC Naţional Co& Ing SRL Negreşti Oaş, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de cumpărare de influenţă şi dare de mită. Dintre cei trei invinuiţi, singura care s-a prezentat la proces, a fost Mariana Popa, care a ajuns la Tribunal puţin după ora 8.00. Avocatul ei a solicitat amânarea cauzei pentru formularea apărării. Şi Ioan Ulici a trimis o cerere de amânare în acelaşi scop. Următorul termen a fost stabilit pentru 17 ianuarie 2012.

Rechizitoriul DNA

În rechizitoriul întocmit de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie se arată că,  în cursul lunii decembrie 2009, Ioan Ulici, în calitate de director adjunct în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Satu Mare, a pretins de la Vasile Ştrango un procent de 3% din contravaloarea lucrărilor achitate de Inspectoratul Şcolar Satu Mare firmei conduse de el. Suma de bani a fost pretinsă pentru ca Ioan Ulici să intervină la Mariana Popa care, în exercitarea atribuţiilor sale de serviciu, să achite o parte din contravaloarea unor lucrări de extindere şi reabilitare efectuate de firma lui Vasile Ştrango la una dintre unităţile şcolare aflate în subordinea IŞJ Satu Mare. Fiind determinată de Ioan Ulici, în aceeaşi perioadă, Mariana Popa a efectuat plata lucrării respective doar după ce Vasile Ştrango a dat suma de 3.000 de lei, reprezentând 3% din contravaloarea lucrărilor respective, pentru filiala locală a unui partid politic.
 

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite