Primul patinoar sătmărean a ajuns în pragul falimentului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În primele zile de la deschidere patinoarul a fost la mare căutare
În primele zile de la deschidere patinoarul a fost la mare căutare

Dacă la Satu Mare vin, într-o zi, maxim 250 de persoane, într-un oraş ca Sighetu Marmaţiei numărul lor ajunge la 1.000. Chiar dacă tariful este acceptabili, patinoarul nu este vizitat de sătmăreni. În aceste condiţii, proprietarul are şanse mici să-şi recupereze investiţia. 

Singurul patinoar artificial din Satu Mare, amplasat în parcarea Real, duce lipsă de clienţi. Primul artificial din istoria Sătmarului, patinoarul nu are priză la public. Cu toate că tarifele sunt acceptabile pentru toată lumea, fiind de 20 de lei pe oră pentru cei care nu au patine, sunt zile în care patinoarul nu este vizitat de nimeni.

Ieri, de exemplu, până la ora 15.00, nu a fost nici măcar un client. „În perioada mai puţin bună avem până la 50 de clienţi pe zi, iar maximul ajunge la 200-250 pe zi. În schimb, într-un oraş mult mai mic decât Satu Mare, precum Sighetu Marmaţiei, avem cel puţin 1.000 de clienţi pe zi, într-un pationoar similar“, a declarat Robert Vida, unul dintre angajaţii patinoarului.
Chiar dacă a plouat mult în ultima perioadă, gheaţa este numai bună pentru patinat. Instalaţia de răcire nu este afectată de loc de încălzirea vremii sau de ploi. „Nu se întâmplă nimic dacă plouă, se poate patina fără nicio problemă“, a mai declarat Robert Vida.
Lucian Takacs, proprietarul patinoarului, este dezamăgit: „Este dezastruos, nici măcar banii pe chirie nu i-am putut recupera, ce să mai vorbim de investiţie. Dacă lucrurile nu merg bine, ne vom muta în alt oraş. După o discuţie cu cei de la Real, vom vedea cât timp vom rămâne în Satu Mare“, a afirmat acesta.


Investiţie de 70.000 de euro

Proprietarul este din Sighetul Marmaţiei şi a investit 70.000 de euro în suprafaţa de gheaţă. Banii sunt aproape ca şi pierduţi, din moment ce nu are cum să-şi scoată investiţia. Proprietarul a refuzat însă orice comentarii. „În aceste situaţii, suma investită nu se justifică, din păcate. Dacă lucrurile merg aşa, cu siguranţă anul viitor nu vom mai avea patinoar“, a declarat primarul Iuliu Ilyes. În opinia acestuia, sătmărenii nu ştiu să preţuiască ceea ce au. „S-au plâns că nu avem patinoar şi cinematograf în Satu Mare. Ei de fapt nu vor acest lucru. Cred că şi vremea proastă şi-a spus cuvântul în ceea ce priveşte numărul mic de clienţi, însă ideea este că pe nimeni nu interesează acest patinoar“, a conchis primarul Ilyes.

Deschis zilnic

Suprafaţa de patinaj este deschisă zilnic de la orele 10.00 la 22.00, iar patinatorii au parte şi de muzică. Conform celor declarate de angajaţi, patinoarul artificial va mai sta până la sfârşitul lunii viitoare în oraş, perioadă în care expiră contractul de închiriere a spaţiului cu hipermarketul Real.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite