Primul club pentru pensionari din Satu Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De două ori pe săptămână, pensionarii din Satu Mare se vor întâlni la restaurantul Paloma. Clubul a fost inaugurat ieri în prezenţa a peste 250 de pensionari. Omul de afaceri Vasile Lup pune restaurantul la dispoziţia oamenilor timp de 16 ore pe săptămână. 


Pensionarii sătmăreni au, începând de ieri, un club numai al lor. Săptămânal, ei se vor întâlni la restaurantul Paloma unde vor petrece ore întregi în compania muzicii, citind sau participând la diverse jocuri de societate, şah, table. Clubul a fost inaugurat ieri în prezenţa a peste 250 de pensionari.
În fiecare zi de marţi şi joi, între orele 12.00-20.00, clubul va fi deschis numai pentru pensionari. „E un lucru extraordinar. Aici ne descreţim frunţile, uităm de probleme. Uit că, după 19 ani de muncă, am o pensie de 379 de lei, care va fi redusă şi care nu îmi ajunge de medicamente şi cheltuieli. Numai pentru utilităţi am plătit luna trecută 270 de lei“, a declarat Viorica Bodea, de 57 de ani, pensionară.

Din respect

Iniţiativa înfiinţării clubului îi aparţine omului de afaceri sătmărean Vasile Lup care a lansat, în urmă cu trei luni şi campania umanitară „Sărmăluţa“, dedicată oamenilor nevoiaşi. În cadrul acestei campanii, o dată pe lună, Vasile Lup împarte câte 2.000 de sarmale celor nevoiaşi.„Am înfiinţat acest club din respect pentru pensionari şi pentru tot ceea ce au făcut de-a lungul vieţii lor pentru societatea sătmăreană. Aceşti oameni merită să mai şi zâmbească din când în când. La club au ocazia să socializeze şi să mai uite de grijile zilei“, a declarat Vasile Lup.
„Sunt văduvă de 20 de ani şi am o pensie de 450 de lei. La club mai uit de supărări şi mai trece vremea“, a spus şi Maria Merceş o pensionară de 61 de ani. În fiecare zi de club, pensionarii se vor distra în compania artiştilor şi a actorilor pe care omul de afaceri sătmărean îi va invita.

Bibliotecă în cadrul clubului

„La fiecare întâlnire cu pensionarii voi invita actori şi artişti de muzică uşoară şi populară pentru a crea o atmosferă mai plăcută. De asemenea, pensionarii vor fi serviţi din partea casei cu băuturi răcoritoare, cafeluţe, ceai şi saleuri“, a mai precizat Vasile Lup.
Fosta învăţătoare a omului de afaceri, Domniţa Poştaş, a donat clubului zeci de cărţi de literarură românească şi intenţionează să înfiinţeze o bibliotecă pentru cei care vor participa la întâlnirile săptămânale de la club.
„Am ales cărţi din literatura românească. Voi cere şi sprijinul prietenilor pentru a înfiinţa o bibliotecă. Poate pensionarii vor dori şi să citească“, a spus Domniţa Poştaş.



Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite