Satu Mare: Primul septembrie în care florarii nu urcă preţul la flori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Satu Mare: Primul septembrie în care florarii nu urcă preţul la flori
Satu Mare: Primul septembrie în care florarii nu urcă preţul la flori

Florarii susţin că în prima zi de şcoală elevii nu se avântă să cumpere flori. Tocmai din acest motiv nu şi-au făcut un stoc mai mare. Cel mai ieftin buchet porneşte de la suma de 10 lei.


Criza financiară, bugetul, restrâns al părinţiilor în prag de an şcolar i-a determinat pe florarii din municipiul Satu Mare să nu ridice preţul buchetelor. Vânzătorii nu şi-au făcut un stoc mai mare şi susţin că în prima zi de şcoală părinţii nu se avântă să cumpere flori pentru profesoare şi educatoare. Un simplu fir de floare este suficient pentru cadrele didactice, însă părinţii cu mai mulţi copii la şcoală resimt cheltuia de început de an şcolar.

Maria Lingurar, mamă a opt copii a trecut azi dimineaţă pe la florarii din parcul central pentru a se interesa de preţul florilor. Din cei opt, cinci copii sunt la grădiniţă şi şcoală. A cheltuit cu rechizitele şcolare peste 400 de lei şi va mai plăti alte 300 de lei pentru a le asigura toate cele necesare începerii anului şcolar. „ Mă uit care sunt preţurile, am de luat cinci buchete de flori. Cu siguranţă voi cheltui peste 100 de lei. Nu pot să spun că sunt foarte scumpe, însă dacă mă gândesc că trăiesc dintr-o pensie destul de mică, este foarte greu“, spune Maria Lingurar, mama celor opt copii.

Mai multe detalii, în ediţia de azi a ziarului „Adevărul de Seară“

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite