Primarul din Căuaş este anchetat de poliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prefectul Radu Giurcă susţine că trebuie să se ia măsuri în cazul Primăriei Căuaş
Prefectul Radu Giurcă susţine că trebuie să se ia măsuri în cazul Primăriei Căuaş

La sesizarea prefectului, poliţiştii au început o anchetă cu privire la sporurile ilegale acordate la primăria din Căuaş. Prefectul Radu Giurcă susţine că, pe lângă recuprerea banilor incasaţi ilegal, fapta trebuie neaparat pedepsită.

În urma mai multor controale efectuate de reprezentanţii Prefecturii Satu Mare la Primăria Căuaş s-au constat abateri în ceea ce priveşte cheltuirea banului public, fapt pentru care a fost sesizată de două ori Poliţia economică din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Satu Mare.
Prefectul judeţului, Radu Giurcă, susţine că, în urma mai multor sesizări venite din partea cetăţenilor comunei, au fost efectuate controale şi sesizată totodată Curtea de Conturi Satu Mare. „În octombrie 2009 am trimis o adresă către IPJ Satu Mare, iar cea de-a doua a fost trimisă recent, în 5 martie, în urma finalizării controlului efectuat de Prefectură“, a declarat Radu Giurcă.

Curtea de Conturi a decis că trebuie recuperată suma de 120.137, 61 lei, bani primiţi ilegali pe perioada anului 2008 de către angajaţii primăriei Căuaş, dar instituţia nu este obligată să sesize alte organe de cercetare. „Trebuie să dovedim că faptele au fost realizate în mod voit. Noi trebuie să recuperăm banii respectivi. Noi efectuăm acţiuni de audit“, a declarat directorul Curţii de Conturi Satu Mare, Eniko Hochdorfer.
Prefectul este revoltat
Radu Giurcă susţine că, în mod normal, Curtea de Conturi ar trebui să amendeze ordonatorii de credite care nu folosesc banii publici aşa cum trebuie. „Aici e vorba de sume de bani care nu au fost folosiţi în mod legal. Recuperezi sumele, însă fapta în sine nu contează? Eu pot să fur bani şi nimeni nu îmi face nimic?“, a declarat prefectul Radu Giurcă.
El crede că Curtea de Conturi ar trebui să ia măsuri mai drastice. „Ar trebui să-i pârjolească, să le dea amenzi. Eu sunt reprezentantul Guvernului în teritoriu şi trebuie să mă asigur că banii publici sunt folosiţi în mod corect“, a mai spus Radu Giurcă.
Reprezentantul Curţii de Conturi Satu Mare nu a vrut să dea detalii privind celelalte măsuri luate împotriva primăriei Căuaş.
„Solicitarea Prefecturii a ajuns la IPJ Satu Mare în data de 10 martie 2010, iar ancheta este în derulare. La final, vă vom putea oferi mai multe date“, a declarat Camelia Borz, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Judeţean de Poliţie Satu Mare.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite