Primarul Iuliu Ilyes a pierdut 20.000 de lei din salariu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Iuliu Ilyes şi soţia sa, Ildiko, au realizat, în 2010, venituri cu 50% mai mici faţă de 2009. Veniturile salariale ale primarului au scăzut cu 20.000 de lei în 2010 faţă de anul precedent, iar soţia lui, Ildiko, şi-a părăsit locul de muncă.

Din cauza reducerilor salariale şi a scăderii bugetului familiei, primarul municipiului Satu Mare, Iuliu Ilyes, spune că îşi va petrece în acest an concediul la Vetiş, în locul obişnuitelor vacanţe din Antalya.
Anul trecut, primarul a realizat venituri de 38.344 de lei, iar soţia a încasat o pensie de 9.830 de lei/an. Cu doar un an înainte veniturile familiei erau cu aproape 50% mai mari. În 2009, Iuliu Ilyes a avut venituri salariale de 58.494 de lei, în timp ce soţia lui a câştigat 15.000 de lei din venituri salariale şi 8.520 de lei din pensie.
„Nu este uşor. După reducerea salariilor şi după ce soţia şi-a părăsit locul de muncă, am mai redus şi noi din cheltuieli. Avem rate la bănci, leasing la maşină şi pentru apartamentul cumpărat în 2008, când copiii au plecat la studii în Cluj, şi alte cheltuieli de toate zilele. Anul acesta am fost nevoiţi să renunţăm şi la vacanţă. Dacă în 2009 şi 2010 am plecat în Antalya, anul acesta, deşi avem cursă directă, petrecem la Vetiş zilele de concediu”, a declarat pentru „Adevărul de seară“ primarul Iuliu Ilyes.
Edilul şef mai spune că, din fericire, ambii copii ai familiei se descurcă minunat. Atât fiica, cât şi băiatul său au propriile venituri şi nu se mai află în întreţienrea lui şi a soţiei.
Potrivit declaraţiei de avere, primarul deţine patru imobile, două în Satu Mare, unul în Vetiş şi unul în Cluj-Napoca, acesta din urmă fiind ocupat de cei doi copii. De asemenea, Iuliu Ilyes are patru terenuri, unul în Satu Mare, unul în Luna Şes (Negreşti Oaş), unul în Vetiş şi altul în Cluj Napoca. Exact aceleaşi imobile şi terenuri le deţinea şi în 2009, ultima locuinţă, cea din Cluj, fiind cumpărată în 2008, atunci când copiii au plecat la studii în Cluj-Napoca, şi pentru care chiar şi acum edilul plăteşte rate la bancă.
Ce venituri au consilierii?
Consilierul Csaba Masculic şi soţia sa deţin trei terenuri, două intravilan şi unul agricol, două autoturisme şi o casă de locuit, iar veniturile celor doi, în 2010, se ridică la 154.350 de lei. Consilierul Nits Ianoş a achiziţionat în 2010 un teren intravilan, pe lângă terenul pe care-l posedă din 1993. Familia lui Nits Ianoş mai deţine două apartamente în oraş, o casă de vacanţă şi un autoturism.
Consilierul Viorel Solschi deţine două terenuri intravilane, la Botiz şi la Luna Şes, un apartament la Satu Mare şi o casă în construcţie la Botiz, respectiv un autoturism Dacia. Veniturile consilierului pe 2010 se ridică la 47.580 lei, din care aproape 41.000 de lei din venituri salariale ca profesor şi numai 6.865 lei de la Consiliul Local.
Cifre: 20.000 de lei este suma anuală pe care a pierdut-o la salariu primarul Iuliu Ilyes.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite