Primarul Ilyes despre banii către Florisal: „Statistica este inexactă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Iuliu Ilyes neagă veridicitatea studiului IPP
Primarul Iuliu Ilyes neagă veridicitatea studiului IPP

Primarul Iuliu Ilyes neagă veridicitatea studiului IPP cu privire la costurile curățeniei domeniului public pe cap de locuitor, unde Satu Mare este lider național. Primarul afirmă că cifrele sunt inexacte.

Datele făcute publice într-un studiu publicat recent de Institutul pentru Politici Publice București, în care a fost analizată performanța serviciilor publice la nivelul municipiilor după trei ani de mandate, clasează municipiul Satu Mare pe locul I la capitolul costurilor curățeniei pe cap de locuitor. Primarul afirmă însă că datele sunt false. „Noi am schimbat acele cifre, în realitate suntem la medie, pe la 50 de lei în 2010. Diferența până la 118 lei publicată în studiu a fost generată de faptul că noi am cuprins în contractul cu Florisal și alte cheltuieli, nu doar curățenia stradală. Sunt indicatori care nu s-au clarificat și care denaturează realitatea” a declarat primarul Iuliu Ilyes.
CITAT Iuliu Ilyes: „Să nu-mi spună mie nimeni că există vreun municipiu care cheltuie doar 10 lei pe an pe cap de locuitor la curățenia stradală”
Potrivit afirmațiilor edilului-șef, extremele din topul realizat de IPP ar trebui excluse din start, întrucât „sunt ireale”. „Noi avem cheltuieli totale acolo, unii au dat falsuri, extremele se exclud, să nu-mi spună mie nimeni că există vreun municipiu care are 10 lei pe an pe cap de locuitor la curățenia stradală. Noi am dat în contractul de salubrizare și deszapezirea, spațiile verzi, alte municipalități au inclus deszăpezirea la întreținerea drumurilor. Noi am licitat împreună toate astea, așa cum au fost licitate și în contractul precedent încheiat cu Florisal. Cand am vazut statistica IPP ne-am dat seama ca e ireală. Indicatorii furnizați de municipalități nu sunt identici, în consecință studiul nu reflectă realitatea” a mai afirmat primarul.



Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite