Primarii sunt pe jumătate pregătiți pentru descentralizare - revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele mai importante titluri din ziarele locale de astăzi
Cele mai importante titluri din ziarele locale de astăzi

Primarii sunt pe jumătate pregătiți pentru descentralizare, prefectul atrage atenția că până în 2012 trebuie găsite noi surse de venituri, scrie Informaţia Zilei. Iar Gazeta de Nord-Vest titrează, chiar dacă au loc tranzacţii sporadice, numărul acestora nu reprezintă nicio treime din cele înregistrate în anii precedenţi.

Miercuri, în Sala Mică de Ședințe a Palatului Administrativ din Satu Mare, în organizarea prefectului Radu Giurca, a avut loc o întâlnire a unui grup de primari, cu directorii instituțiilor deconcertate din agricultură, alături de subprefecții Alin Dan și Csaba Pataki.În deschiderea acestei întâlniri informale, prefectul Giurca și-a motivat demersul. Invitarea la dezbateri a doar opt primari are ca scop eficientizarea întâlnirilor de acest fel. Dacă sunt invitați primarii din cele 64 de unități administrativ teritoriale ale județului scade gradul de interes, implicit și eficiența.

Piata imobiliară rămane blocată, trireaztă Gazeta de Nord Vest,

Chiar dacă au loc tranzacţii sporadice, numărul acestora nu reprezintă nicio treime din cele înregistrate în anii precedenţi. Cu toate că programul “Prima Casa” a facut ca piaţa imobiliară să se mai dezmorţească puţin, aceasta rămane în continuare blocată. Potrivit experţilor imobiliari, în cursul lunilor decembrie şi ianuarie au avut loc câteva tranzacţii imobiliare, însă aceasta reprezintă doar circa 30% faţă de numărul celor din anii precedenţi şi nu sunt semne ca piaţa s-ar putea revigora. Prefectul atrage atenția că până în 2012 trebuie găsite noi surse de venituri

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite