Satu Mare: Primarii sub povara ecologizării – Revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Desfiinţarea gropilor de gunoi neautorizate şi prima şedinţă a Colegiului prefectural în noua componenţă sunt principalele subiecte dezbătute azi de presa locală.

Gunoiul european apasă greu pe umerii primarilor

O întâlnire pe tema prevederilor H.G. 349/2005 referitoare la decizia Comisiei Europene (CE) privind închiderea, începând cu data de 16 iulie, a tuturor depozitelor neconforme de deşeuri din România a avut loc ieri în sala de şedinţe a Consiliului Local Satu Mare. Iniţiatorul întâlnirii, primarul Iuliu Ilyes, i-a invitat la discuţii pe reprezentanţii Instituţiei Prefectului şi Consiliului Judeţean, Gărzii de Mediu (GM),  Agentiei pentru Protectia Mediului (APM) si SC Florisal SA. Din 16 iulie, singurele depozite autorizate din judeţ vor fi la Satu Mare şi Tăşnad, informează Gazeta de Nord-Vest.

Colegiul Prefectural are o componenţă mai viguroasă

Ieri, de la ora 14, în Sala mică a Prefecturii Satu Mare a avut loc prima şedinţă a noului Colegiu prefectural, ce are în componenţă 35 de directori şi şefi de instituţii, prefectul, cei doi subprefecţi şi cei trei şefi de oficii prefecturale. Prefectul Radu Giurcă a spus chiar de la începutul întâlnirii că nu vrea şedinţe formale, că doreşte ca toţi membrii colegiului să se implice în discuţii şi că nu se admit absenţe, titrează Informaţia Zilei.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite