Satu Mare: Zeci de taximetrişti amendaţi de poliţie din vina Primăriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de taximetrişti au fost amendaţi pentru că parchează prea aproape de staţia de autobuz, în locuri de parcare marcate chiar de primărie.

Zeci de şoferi de taxi din Satu Mare care staţionează pe locurile de parcare cu plată de pe Calea Traian au fost amendaţi de poliţie întrucât opresc prea aproape de staţia de autobuz. Primăria a trasat câteva locuri de parcare în spatele staţiei, însă poliţiştii amendează taximetriştii care le folosesc pe motiv că nu respectă distanţa minimă faţă de staţie prevăzut de lege, 20 de metri.

Avalanşă de nemulţumiri


Ioan Pribilean, unul dintre şoferii sancţionaţi de poliţie, a reclamat la redacţia ADS aberaţia. „Nu se poate aşa ceva! E staţia de autobuz, înaintea ei e staţia noastră de taximetre iar în spatele locului de parcare al autobuzelor sunt câteva locuri de parcare trasate clar, cu marcaj pe trotuar. De fiecare dată când parcăm acolo suntem amendaţi pe nedrept de poliţie. Locurile au fost marcate de primărie. Dacă poliţiştii au chef să-şi facă norma la amenzi, n-au decât să amendeze primăria, pentru că a amplasat locurile de parcare atât de aproape de staţie” afirmă Pribilean.  
Alţi taximetrişti au denunţat şi ei lanţul slăbiciunilor. „E aberant să fim amendaţi încontinuu pentru staţionări acolo. Le arătăm poliţiştilor marcajele de pe trotuar, însă ei ne amendează oricum” a declarat Sandor Ţipler.

ADP nu a remarcat problema

Poziţia poliţiei e însă clară. „Legile în vigoare interzic staţionarea la mai puţin de 20 de metri de staţia de autobuz, noi ne facem doar datoria” a declarat agentul de poliţie rutieră Marius Lupişcă. Adrian Neacşu, şeful Serviciului de Administrarea Parcărilor din Primăria Satu Mare nu remarcase greşeala plantării parcării lângă staţia de autobuz. „Între strada Avram Iancu şi staţie sunt locuri de parcare cu plată. În primul rând noi i-am putea amenda pe taximetrişti că staţionează pe locurile cu plată, dar asta e altă problemă. Noi vrem să facem acolo locuri de parcare pentru taximetre, pentru că suntem în minus la acest capitol şi să mutăm staţia de autobuz ceva mai încolo, spre <>, spre intersecţia Calea Traian cu Corvinilor, astfel încât autobuzele să nu oprească între taximetre. Însă nu ştiu exact care e problema acolo” a declarat Adrian Neacşu. 

Neacşu şi Poliţia Rutieră lucrează la clarificări

Serviciul specializat din Primărie şi Poliţia Rutieră încearcă azi să clarifice situaţia locurilor de parcare de pe Calea Traian şi să rezolve problema reclamată de taximetrişti. “Voi lua legătura azi cu conducerea Serviciul Poliţiei Rutiere să vedem exact care e problema. Vom lua măsuri cât de curând posibil, însă voi şti mai multe după ce voi discuta cu poliţia despre aspectele reclamate de taximetrişti” a declarat Adrian Neacşu.   

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite