Primăria Satu Mare toacă 1,2 milioane de lei pe amenajarea Parcului Cloșca

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările de peisagistică vor începe din această toamnă și se vor întinde până în preajma campaniei electorale. Reabilitarea parcului este finanțată din Fondul de Mediu și bugetul local.

Primăria Satu Mare demarează reabilitarea celui mai mare parc de pe malul stâng al Someșului. Proiectul, cu puternic iz electoral, va costa 12 miliarde de lei vechi, bani care urmează să fie cheltuiți pe reabilitarea aleilor, punerea la punct a zonelor verzi, amenajarea unei toalete publice moderne și plantarea de copaci și arbuști ornamentali. Lucrările sunt programate să înceapă din această toamnă. Proiectul vine să completeze un at demers contestat al Primăriei, care a dispus, în această vară, reabilitarea sensului giratoriu din Centrul vechi al municipiului, în condițiile în care stratul de asfalt nu suferise stricăciuni majore.

Proiectul parcului a fost scos la licitație pe site-ul e-achiziții.com și are o valoare estimată de 1.247.974 RON. Procedura de atribuire a fost finalizată în 7 octombrie, însă Primăria va face public câștigătorul licitației cel mai devreme în data de 17 octombrie. „Am semnat vineri contractul, însă nu putem divulga numele câștigătorului și nici valoarea de atribuire înainte de zece zile, perioada de contestații” a declarat primarul.

Iuliu Ilyes neagă că investiția de pe Cloșca ar fi determinată de apropierea alegerilor locale. „Proiectul este depus de doi ani, am obținut finanțare din Fondul de Mediu și doar o parte mică din costul total va fi cheltuit de la bugetul local” afirmă primarul. Potrivit declarațiilor sale, reabilitarea parcului se va finaliza în primăvară – vară. „Finanțarea de la Fondul de Mediu vine abia anul viitor. Vom demara o parte a lucrărilor în această toamnă, însă marea parte a lucrărilor va începe în primăvară” a declarat primarul. 

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite