Prima pârtie din judeţ, gata iarna viitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrările la pârtie sunt în plină desfăşurare
Lucrările la pârtie sunt în plină desfăşurare

Valoarea totală a proiectului turistic de la Luna Şes este de 8,9 milioane de euro. Pârtia va avea o lungime de 8.000 de metri. Primăria Negreşti are un proiect separat pentru amenajarea, în plus, a unei pârtii de schi pentru începători.

Proiectul înfiinţării primei pârtii de schi din judeţ la Luna Şes, Negreşti Oaş, relansat anul trecut, va fi finalizat anul viitor. Autorităţile din Negreşti Oaş şi cele judeţene speră ca lucrările să se finalizeze la timp, adică cel târziu în luna septembrie anul viitor. Valoarea totală a proiectului se ridică la 8,9 milioane de euro din care contribuţia Consiliului Judeţean este în valoare de 5 milioane de euro. Restul de bani sunt fonduri locale şi de la guvern.
De anul viitor, sătmărenii se vor putea bucura de o pârtie de schi cu o lungime de 8 kilometri şi de plimbări cu telescaunul, dar va fi înfiinţat şi un serviciu de salvamont. Primăria Negreşti are şi un proiect separat de înfiinţare a unei pârtii de schi pentru începători. 

Instalarea telescaunului, scoasă la licitaţie
Lucrările de instalare a telescaunului au fost scoase la licitaţie săptămâna aceasta de către autorităţile judeţene. Anunţul a fost postat pe site-ul SEAP, iar valoarea lucrărilor se ridică la 1,5 milioane de euro. „Telescaunul va porni de la baza pârtiei şi va «survola» o suprafaţă de aproximativ 2.200 de metri. Până în prezent este una dintre cele mai mari pârtii de schi din ţară“, susţine Nicolae Bura, primarul din Negreşti.

Pârtie pentru începători     
Un alt proiect vizat de autorităţi este înfiinţarea unei pârtii de schi pentru începători. Aceasta va avea o lungime de 800 de metri însă valoarea proiectului nu a fost stabilită deocamdată. „Face parte din viitoarele investiţii pe care le vom demara la Luna Şes, proiectul fiind o iniţiativă a primăriei Negreşti Oaş. Nu se putea trece cu vederea această pârtie pentru că nu toată lumea ştie să schieze“, a mai precizat Nicolae Bura.
Lucrările la drumul de acces spre pârtia de la Luna Şes au început în martie şi sunt încă în  desfăşurare. În prezent muncitorii repară drumul, construiesc poduri şi se introduce sistemul de canalizare. „Acum ne aflăm în prima etapă a lucrărilor, cea de pietruire a drumului, valoarea acestora fiind de 3,5 milioane de euro, după care vom trece la partea de asfaltare“, a mai spus primarul din Negreşti Oaş.
Obiectivul touristic de la Luna Şes va avea şi serviciu de salvamont. Autorităţile sunt obligate să înfiinţeze acest serviciu. Proiectul prevede amenajarea unui spaţiu special pentru salvamontişti care vor avea în dotare, printre altele, şi două bob-schiuri.

Cifra: 1,5 Milioane de euro costă lucrările la telescaun

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite