Prima asistentă vaccinată împotriva gripei porcine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Edina Csech este prima asistentă vaccinată împotriva gripei porcine
Edina Csech este prima asistentă vaccinată împotriva gripei porcine

Edina Csech, de 21 de ani s-a imunizat în această dimineaţă. Tot în cursul zilei de azi, cele 1600 de doze de vaccin au fost distrubuite medicilor din incinta Spitalului Judeţean. Persoanele care nu vor accepta vaccinul, trebuie să semneze o declaraţie de refuz, pe propria răspundere.

În această diminineaţă a început campania de imunizare a cadrelor medicale împotriva gripei porcine. Edina Csech, de 21 de ani, asistent medical la cabinetul doctorului Dorel Coica, s-a vaccinat la ora 10.00 pentru că se teme să nu ia virusul de la sutele de persoane care vin zilnic la cabinet. „Intru în contact direct cu foarte multe persoane şi din acet motiv am acceptat să-mi fac vaccinul. În cazul în care vor apărea efecte adverse, ştiu să mă tratez. Sunt într-un cabinet medical iar colegele au grijă de mine“, a declarat asistenta Edina Csech.

Vaccinuri pentru 1600 de medici

Tot în această dimineaţă, cele 1600 de doze de vaccin, din cele 12.900 repartizate judeţului, au fost distribuite personalului medical din Spitalul Judeţean Satu Mare. „Nu avem o listă cu persoanele care refuză accest vaccin. Ei trebuie să semneze o declaraţie pe propria răspundere“, a declarat Dorel Coica, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Satu Mare. În zilele următoare, persoanele aflate în subordinea Ministerului de Interne vor fi vaccinate împotriva virusului AH1N1. „S-au distrubuit deja câteva doze către persoanele din MAI“, a declarat Lidia Tămaş, medic epidemiolog din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Satu Mare. În ceea ce priveşte elevii şi studenţii, campanie se va desfăşura cu o oarecare dificultate. „Urmează ca săptămâna viitoare să luam legătura cu medicii şcolari pentru a stabili o strategie. La studenţi va fi foarte dificil, asta datorită programului lejer pe care îl au. Nu ştiu cum îi vom aduna pe toţi într-un loc“, a mai declarat Lidia Tămaş.

Încă un caz confirmat

Direcţia de Sănătate Publică Satu Mare a confirmat prezenţa virusului AH1N1 la încă o sătmăreancă. Aceasta are între 20 şi 30 de ani şi se pare că a contactat virusul în Ucraina. „Este vorba despre sătmăreancă, aceasta efectua zilnic curse în Ucraina. Prezenţa virusului a fost confirmată, persoana în cauză este izolată la domiciliu“, a declarat Lidia Tămaş. Acesta este al doilea caz confirmat de gripă porcină în judeţul Satu Mare.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite