Satu Mare: Preotul Boja, acuzat din nou de înşelăciune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Satu Mare: Preotul Boja, acuzat din nou de înşelăciune
Satu Mare: Preotul Boja, acuzat din nou de înşelăciune

Sătmăreanul Istvan Şimon spune că a rămas pe stradă după ce a fost înşelat de prelatul Ioan Boja. Preotul neagă toate acuzaţiile şi recurge la metode de ameninţare a ziariştilor. Dacă Şimon va dovedi că a fost înşelat, preotul riscă între 3 şi 15 ani de închisoare.

În urmă cu două săptămâni, „Adevărul de Seară“ v-a prezentat povestea familiei Ardeleanu, care îl acuză pe preotul greco-catolic, Ioan Boja, de cămătărie. Acum, tot mai multe persoane îşi fac curaj să vorbească despre „întâmplările“ lor cu preotul Boja.
Istvan Şimon, din Satu Mare, susţine că a fost înşelat de preot şi că, din cauza acestuia, şi-a pierdut şi casa.
În noiembrie 2005, sătmăreanul Istvan Şimon şi-a cumpărat o casă, pe strada Lazarului 56. Pentru că la vremea respectivă era nelocuibilă, a cerut ajutorul preotului Ioan Boja, pe care îl cunoscuse în acelaşi an, solicitând suma de 30.000 de euro, prin credit.  „Nefiind suficienţi banii, preotul m-a ajutat să mai scot încă un credit, de 75.000 de euro, de data aceasta pe numele lui. Singura condiţie a fost să-şi treacă această casă pe numele lui“, a spus Istvan Şimon.

Citiţi mâine în „Adevărul” cum a rămas sătmăreanul fără casă şi ce spune, în replică, preotul acuzat de inginerii financiare

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite