Satu Mare: Preotul Ioan Boja trece la ameninţări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Satu Mare: Preotul Ioan Boja trece la ameninţări
Satu Mare: Preotul Ioan Boja trece la ameninţări

Cele două familii lăsate pe drumuri sunt urmărite de cămătarul în sutană. În această dimineaţă, preotul greco-catolic a ameninţat şi redactorii cotidianului „Adevărul de Seară“ Satu Mare.

Citiţi şi

EXCLUSIV Enoriaşii greco-catolici, lăsaţi fără case de popa din comună



Preotul greco-catolic Ioan Boja a trecut la ameninţări după publicarea seriilor de articole în care este acuzat de cămătărie şi înşelăciune. Cele două familii lăsate pe drumuri de preotul afacerist au fost ameninţate de preot, atât înaintea publicării materialelor, cât şi după. Mai mult, omul bisericii a ajuns să intimideze şi ziariştii cotidianului „Adevărul de Seară“ Satu Mare pe care-i ameninţă cu procese.

Urmărit prin tot oraşul


Dănuţ Ardelean, executat din casă în vara acestui an, spune că trebuie să se ascundă în oraş de preotul Boja care-l urmăreşte la tot pasul. Cu toate că a depus o plângere la poliţie, în urmă cu trei luni, situaţia nu s-a schimbat deloc.
„Îmi spune că îmi trimite oamenii peste mine, mă ameninţă şi în faţa copilului, îmi spune că mă termină, atât pe mine, cât şi pe familia mea. Am depus o plângere la Poliţia Municipiului Satu Mare pentru hărţuire, însă nu s-a luat nicio măsură“, a declarat Dănuţ Ardelean. Acesta mai susţine că şi în momentul de faţă este urmărit de omul bisericii, iar ameninţările, care vin prin diverse persoane, sunt la ordinea zilei.

Şimon a fost ameninţat sâmbătă

Istvan Şimon, cea de-a doua persoană lăsată pe drumuri de preotul greco-catolic Ioan Boja recunoaşte că a fost şi el ameninţat de preot. „Sâmbătă m-a cautat şi mi-a spus să vin să îmi retrag plângerea depusă la ziar, pentru că, în caz contrar, mă va târî prin tot felul de tribunale“, a spus Istvan Şimon. Acesta se teme că îi va ameninţa şi familia, însă spune că el are curajul să jure pe Biblie că toate declaraţiile lui sunt adevărate.

Ameninţări şi la adresa ziariştilor

În această dimineaţă, preotul Ioan  Boja a devenit recalcitrant cu redactorii cotidia¬nului „Adevărul de Seară“, cărora a vrut să le smulgă aparatul din mână. Pe lângă ameninţările „că nu ne va fi tocmai ok, dacă continuăm cu articolele“, preotul a devenit şi violent. Acesta s-a calmat abia în momentul în care ziariştii au vrut să solicite intervenţia poliţiei.
Mai mult, şi purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Judeţean de Poliţie Satu Mare, Camelia Borz a fost vizitată de preotul afacerist. „A fost la mine, mi-a făcut un scandal de zile mari“, a declarat Camelia Borz. Preotul i-a cerut socoteală purtătoarei de cuvânt despre faptul că şi-a permis să ofere presei informaţii privitoare la numerele de dosare penale care se află în cercetare.

Satu Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite