Satu Mare: Premierul Emil Boc şi ministrul transporturilor, Radu Berceanu, în vizită la Satu Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Satu Mare: Premierul Emil Boc şi ministrul transporturilor, Radu Berceanu, în vizită la Satu Mare
Satu Mare: Premierul Emil Boc şi ministrul transporturilor, Radu Berceanu, în vizită la Satu Mare

Premierul Emil Boc însoţit de ministrul transporturilor, Radu Berceanu s-au aflat, timp de câteva ore, în vizită la Satu Mare. De la ora 14.00 sala mare de şedinţe a prefecturii s-a umplut de primari şi reprezentanţi ai unor intituţii deconcentrate care au venit să îşi spună păsurile celor doi demnitari.    

În trecere spre judeţul Maramureş, de la Oradea, primul-ministru al României, Emil Boc, împreună cu ministrul transporturilor, Radu Berceanu s-au oprit pentru câteva ore şi la Satu Mare. Deşi la ora 14.00 era programată să înceapă şedinţa la care au fost invitate să participe aproximativ 30 de persoane, premierul s-a lăsat aşteptat mai bine de două ore, şedinţa debutând abia la ora 16.00 şi fără accesul presei locale. După o oră şi 45 de minute de dezbateri cu uşile închise, cei doi demnitari au susţinut o scurtă conferinţă de presă în cadrul căreia au prezentat presei locale unele dintre problemele discutate în şedinţă.

Infrastructura sătmăreană nu a fost uitată de Guvern

La începutul conferinţei de presă, premierul Emil Boc a declarat că infrastructura judeţului Satu Mare nu a fost uitată de către Guvern însă, a ţinut să precizeze că au prioritate spre finanţare câteva proiecte importante. Astfel a fost amintită centura de ocolire a municipiului Satu Mare cuprinsă în proiectul drumului rapid Petea-Satu Mare-Baia Mare şi a căror lucrări vor începe anul viitor. Valoarea totală a lucrărilor a fost estimată la peste 130 milioane de euro. S-a discutat şi despre varianta de ocolire a oraşului Carei la care studiul de fezabilitate va fi aprobat în trimestrul IV al acestui an pentru ca anul viitor să înceapă lucrările. Emil Boc a mai declarat că, în şedinţă, s-a discutat posibilitatea analizării în Guvern a proiectului celui de-al treilea pod peste Someş şi se va încerca prinderea lui într-un proiect cu finanţare europeană.

Drum Expres cu două benzi

Lucrările la drumul Expres Nyiregyhaza-Satu Mare-Baia Mare nu se ştie când vor începe, însă acesta va avea doar 2 benzi şi nu 4 aşa cum a promis în campania electorală fostul ministru al transporturilor, Ludovic Orban, deşi nu avea bani la buget a declarat Radu Berceanu. 

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite