Premieră în România: Întoarcere din Danemarca

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trupa Harag Gyorgy de la Teatrul de Nord Satu Mare prezintă în premieră în România piesa dramatugului Kiss Csaba, intitulată „Întoarcere din Danemarca”.  În ultimii ani, spectacolul s-a bucurat de succes în Gyor şi Kecskemet, Ungaria, însă în România va fi prezentată pentru prima oară.

Pentru a realiza un spectacol unic, truppa Harag Gyorgy a invitat o echipă excepţională de la Opera Maghiară din Cluj-Napoca: regizorul Ştefan Albu şi dramaturgul Gonczi Hunor. Ce doi muncesc de 6 săptămâni alături de cei actorii sătmăreni pentru a prezenta la acest sfârşit de săptămână piesa.
„Întoarcere din Danemarca” este o concepţie asemănătoare operelor lui Hamlet, însă totuşi diferă. E o poveste tragică, o adevărată dramă, însă, spune regizorul, aduce şi câteva momente umoristice.
„Nu aş putea descrie cu exactitate ce fel de piesă pregătim şi, deşi se încadrează în categoria tragedie-dramă, ea are multe surprize de oferit spectatorilor”, spune Ştefan Albu.
Deşi e pentru prima oară când cei doi invitaţi lucrează alături de sătmăreni, aceştia se declară mulţumiţi de echipa Harag Gyorgy.
„E puţin ciudat să lucrezi cu oameni noi, într-un loc necunoscut, totuşi, mă simt foarte bine în această echipă. Sunt actori foarte buni şi e o plăcere să formăm o echipă”, mai spune acesta.
Premiera piesei are loc vineri, de la ora 19.00 în sala de spectacol a Teatrului de Nord Satu Mare.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite