Satu Mare: Preambul mut la festivalul berii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul s-a certat ieri cu oganizatorii Zilelor Timişoreana şi a oprit difuzarea spoturilor care promovau festivalul berii în vecinătatea Catedralei Romano-Catolice.

Zilele Timişoreana au început cu stângul. Primarul Iuliu Ilyes i-a luat la rost aseară pe organizatori. Scandalul a pornit după ce aceştia au difuzat pe un ecran în parcarea din faţa catedralei Catedralei Romano-Catolice o serie de spoturi de promovare a Zilelor Timişoreana, programate să se desfăşoare la sfârşitul săptămânii. Cetăţenii care se aflau la slujbă au reclamat faptul că muzica medievală care însoţea spoturile vizuale pătrundea în biserică, tulburându-le slujba.

Natalia Covacs, consilier în Departamentul de Promovare al Primăriei Satu Mare ne-a declarat că organizatorii aveau aprobare pentru difuzarea spotului din Piaţa Libertăţii şi că evenimentul “Zilele Timişoreana” a fost autorizat şi el. Autorizaţa este valabilă începând de mâine.

Deja-vu

Zilele Timişoreana nu sunt prima manifestare afectată de reclamaţiile clericilor şi enoriaşilor romano-catolici. Ediţiile precedente ale Samfest (rock şi jazz), desfăşurate în fostul Teatru de vară demolat de municipalitate, care era situat în imediata vecinătate a catedralei, au avut şi ele de suferit din pricina reclamaţiilor făcute de romano-catolici.
Primarul i-a amuţit pe organizatori

Organizatorul  Zilelor Timişoreana la Satu Mare Alina Pop  nu a dorit să comenteze incidentul: „Vrem doar să ducem la bun sfârşit evenimentul pe care îl organizăm, acesta este scopul nostru”. Ieri seară, în jurul orei 20, primarul Ilyes s-a dus personal în parcarea din faţa Catedralei Romano-Catolice din Piaţa Libertăţii, pentru a rezolva reclamaţia. Descinderea primarului a avut ca efect imediat oprirea difuzării spoturilor. Supravegheaţi de reprezentantul Timişoreana Alina Pop, membrii echipei tehnice au demontat întreg harnaşamentul şi l-au împachetat în camion.

Nu ştie stânga ce face dreapta

Poliţiştii comunitari atraşi de circ au asistat la împachetare.  Potrivit afirmaţiilor şefului Poliţiei Comunitare, camionul a fost alungat: “Problema pe care am taxat-o noi a fost că a fost că tirul era parcat în zona de parcare cu plată fara a avea platită taxa. Camionul a plecat ieri din parcare, dar a revenit azi cu tichet”. În pofida faptului că problema părea rezolvată, azi dimineaţă, la ora 10, Ludovic Gherghely, agent al poliţiei comunitare, fotografia camionul Timişoreana din parcare. “Nu am primit nicio înştiinţare legată de festival, nu ştiu ce caută camionul şi decorul ăsta în parcare” a declarat comunitarul.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite