Portret: Vlad Neşte este David Copperfield de Satu Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La doar 16 ani, tănărul magician uimeşte publicul în show-uri televizate şi spectacole de iluzionism. Vlad Neşte a deprins secretele magiei după mai multe cursuri cu iluzionişti celebri din ţară, dar şi din străinătate.

Profil:
Născut: 18 octombrie 1993, Satu Mare
Studii: elev în clasa a XI-a, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“
Familie: singur la părinţi



Sătmăreanul Vlad Neşte este în prezent unul dintre cei mai tineri membri ai Asociaţiei Magicienilor şi Iluzioniştilor din Romania. Un show live la Satu Mare al iluzionistului Johannes a fost momentul în care Vlad a decis că vrea să ştie totul despre magie. „Eu îl urmăream pe Johannes în show-urile de la TV, însă când a venit pentru un spectacol la Satu Mare, acum circa trei ani, la deschiderea unui showroom auto, am fost uluit de ceea ce a făcut. După un show de 30 de minute, în care i-a lăsat cu gura căscată pe oamenii veniţi să îl vadă, spectacolul continua cu un program muzical, însă toată lumea îl asalta în continuare pe Johannes pentru noi trucuri. Mai bine de două ore a impresionat lumea cu fel de fel de numere de iluzionism cu cărţi de joc şi nu numai“, îşi aminteşte Vlad.

Cursuri de magie la Viena
Tănărul sătmărean a ţinut legătura cu celebrul iluzionist român Johannes, iar ulterior acesta i-a recomandat propriul profesor de magie pentru a fi iniţiat în tainele trucurilor spectaculoase. „Johannes mi-a recomandat un profesor de magie din Brăila de la care a învăţat şi el. Astfel că, în urmă cu două veri, fiind la bunicii mei în Târgovişte, am urmat timp de trei luni cursuri de magie cu iluzionistul Dan Bucfing. Părinţii mei au luat în glumă treaba cu iluzionismul, însă bunicii m-au sprijinit şi mi-au plătit cursurile“, mărturiseşte Vlad. O vară întreagă Vlad a învăţat şi exersat trucuri uimitoare. „Prestidigitaţia, dar şi modul în care să interacţionezi cu oamenii au fost cele mai importante lucruri pe care le-am învăţat la primele cursuri“, dezvăluie Vlad. Tânărul sătmărean a urmat o nouă sesiune de cursuri de magie, de data aceasta la o şcoală de renume din Viena. „În Viena se pun în scenă show-uri serioase de iluzionism. Este o adevărată industrie, am învăţat multe şi acolo“, spune Vlad. După intense pregătiri, înainte de primele spectacole, el îşi exersa trucurile în faţa familiei. „Primul meu public a fost familia, iar mai apoi, primele spectacole au fost pentru copii, la locurile de joacă. A fost destul de greu pentru că eu am învăţat să interacţionez cu adulţii, însă m-am obişnuit şi cu cei mici şi au ieşit foarte bine programele“ , îşi aminteşte Vlad. Aflând despre abilităţile tânărului sătmărean, televiziunile au început să îl asalteze cu invitaţii, numerele sale de magie fiind difuzate în cadrul mai multor emisiuni TV locale. „Oamenii rămân uimiţi şi nu înţeleg cum se întâmplă aceste trucuri, cum de tocmai cartea pe care au ales-o ei este cea pe care am notat-o înainte pe o bancnotă sau cum un pachet normal de cărţi se transformă într-un pachet de cărţi albe. Fiind membru în Clubul magicienilor români, nu am voie să dezvălui secretele magiei“, spune zâmbind Vlad.

Întrebări şi răspunsuri


Cât timp exersezi un truc?
V. N.: Orice număr trebuie exersat până iese perfect. Eu reuşesc să învăţ destul de repede noi trucuri, însă îmi place şi să le exersez.
Ce gen de spectacole preferi să faci?
V. N.: Îmi  place street magic-ul, adică să implici oamenii de pe stradă în numere de magie, dar mai mult îmi plac show-urile clasice, în faţa unei audienţe.

Ce-I place
Lui Vlad îi place sportul, în special baschetul. „Îmi place mai mult să joc baschet, în rest îmi dedic timpul liber, după orele de studiu din timpul şcolii, exerciţiilor de magie“, spune Vlad.
Ce nu-I place
Vlad spune că se distanţează de lucrurile care nu îi plac. „Dacă nu îmi place ceva, încerc să iau distanţă faţă de acea situaţie sau persoană“, susţine tânărul magician.


Satu Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite