Portret: Camelia Lucuţ a creat revista jandarmilor sătmăreni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ajutată de colegii ei, a realizat prima revistă a Inspectoratului de Jandarmi Satu Mare, lansată la aniversarea a 20 de ani a instituţiei.


Profil
Născută: 29 octombrie 1976, Satu Mare
Studii:
Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative, Licenţiată în Ştiinţe Economice
Familie: Căsătorită, are doi copii

Locotenentul Camelia Lucuţ este de mai bine de trei ani ofiţer de relaţii publice în cadrul Inspectoratului de Jandarmi al Judeţului. Recent, Camelia a realizat, alături de colegii ei, prima revistă a instituţiei,  „Jandarmeria sătmăreană“, care a fost lansată la aniversarea a 20 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române. Revista conţine articole şi reportaje despre activitatea şi misiunile jandarmilor. Tânăra este o fire veselă şi optimistă, mereu zâmbitoare. „Sunt o fire deschisă, îmi place să relaţionez cu oamenii, sunt permanent deschisă spre noutate“, spune Camelia. În cadrul acestei instituţii militare din Satu Mare, cu peste 300 de angajaţi, activează 18 femei. Cut toate acestea, ea spune însă că acest lucru nu este un dezavantaj. „Munca ne reprezintă, fie că suntem femei, fie că sunt bărbaţi“, susţine Camelia.  

A fost învăţătoare

Prima profesie a Cameliei Lucuţ a fost cea de învăţătoare. „Imediat după absolvirea Liceului Pedagogic Satu Mare, am primit prin repartizare postul de învăţătoare. Am predat însă doar două săptămâni, pentru că am intrat la Facultatea de Drept şi a trebuit să renunţ. Chiar dacă am fost învăţătoare doar două săptămâni, îmi amintesc cu mare plăcere de acea perioadă, pentru că mi-a plăcut foarte mult să lucrez cu cei mici“, mărturiseşte Camelia.

Devenită jurist după absolvirea cursurilor Facultăţii de Ştiinţe Juridice şi Administrative din Oradea,  Camelia a activat ca şi consilier juridic în sistemul sanitar, iar ulterior în sistemul bancar. „Mi-a plăcut să lucrez atât în domeniul bancar , cât şi în cel sanitar. Cred că am fost apreciată peste tot unde am activat, mai ales că am ţinut să mă specializez în cadrul fiecărui loc de muncă. De exemplu, în timp ce lucram la bancă, am făcut şi Facultatea de Economie“, spune Camelia.

Întrebări şi răspunsuri
Ce hobby-uri ai?
C. L. : Îmi place să citesc şi îmi petrec timpul liber alături de familie, de soţul meu, Cristian şi cei doi copii David şi Cristiana pe care îi iubesc foarte mult. Pentru mine este foarte important să petrec cât mai mult timp alături de famile. De asemenea îmi place şi sportul, în cadrul instituţiei avem şi evaluări fizice periodice.

Cum este pentru o femeie munca în cadrul unei instituţii militare ?
C. L. Chiar dacă lucrez într-o instituţie militară, unde, alături de colegii bărbaţi, particip periodic şi la instrucţii sau trag cu arma în poligon, cred că mi-am păstrat feminitatea, iar relaţiile colegiale şi ierarhice se bazează pe respect reciproc, fie că suntem femei sau bărbaţi, avem drepturi şi obligaţii egale.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite