Satu Mare: Portret - Csilla Circiu este un designer de succes

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânara creatoare de modă are deja două colecţii de succes în palmares şi speră ca în viitorul apropiat să devină o marcă îndrăgită de toate femeile din România

Pasiunea pentru artă şi desen este ceva nativ pentru tânăra creatoare de modă. Tocmai din aceste motive a ales să urmeze cursurile Liceului de Artă „Aurel Popp“ Satu Mare. I-a plăcut enorm anii de facultate şi mai ales independenţa care i-a oferit-o. „Am fost nevoită să mă descurc singură. Am învăţat multe, atât de la profesori cât şi de la colegii mei“, a spus Csilla Circiu.

Singura ei dezamăgire a fost la terminarea facultăţii.  „Este foarte greu ca proaspăt absolvent de design vestimentar să-şi găseşti locul într-un oraş în care, an de an, facultatea scoate cel puţin 10 absolvenţi în acest domeniu.  După ce te trezeşti din euforia absolvirii unei facultăţi, începi să realizezi că se crează un gol deoarece este foarte greu să îşi găseşti un loc de muncă, mai ales în domeniu artistic“, spune Csilla Circiu.
Aşa că, drept umare a recunoaşterii unei nevoi de sprijinire a tinerilor artişti, împreună cu un profesor universitar şi alţi doi absolvenţi, au înfiinţat o asociaţie nonguvernamentală, D`ART, care are ca principal obiectiv promovarea tinerilor talente. „Asociaţia este încă tânără, de un an de zile, dar în acest timp scurt am reuşit să dezvoltăm proiecte şi să atragem mulţi voluntari“, a spus Csilla Circiu.

Are deja două colecţii

Csilla Circiu are deja în palmares două colecţii vestimentare. A debutat cu o colecţie haut- a – porte, intitulată „Dualism“. Piesele vestimantare sunt caracterizate de volume mari, bine structurate, prezente mai ales în partea inferioară a siluatei. „Prin colecţia Dualismul – cheia echilibrului şi a cunoaşterii de sine,  am încercat să trag un semnal de alarmă, să acţionez frâna de urgenţă a timpului furibund, pentru ca, pentru câteva minute, fiecare femeie să se oprească şi să reflecteze asupra feminităţii sale “, spune Csilla.

Rochii pentru femei rafinate

Cea de-a doua colecţie se numeşte Beauty Line, compusă din 15 piese. Conţine rochii cocktail, de seară dar şi de mireasă. Gama cromatică este una pastelată, predominând tonurile de violet, argintiu, crem şi negru. „Un accent deosebit este acordat detaliilor lucrate manual. Rochiile sunt accesorizate cu perle, ştrasuri şi flori lucrate manual şi cuceresc prin eleganţă simplităţii liniilor şi complexitatea detalaliilor. Colecţia se adresează doamnelor şi domnişoarelor cu gusturi rafinate, cu un stil bine conturat, cărora le place eleganţa şi simplitatea“, a spus Csilla. Această colecţia a fost prezentată şi publicului sătmărean în cadrul evenimentului „Ziua modei sătmărene“.

Întrebări şi răspunsuri

Ce îţi doreşti în viitor?
C.C: Aş dori să reuşesc să scot cel puţin câte o colecţie pe an, pentru a le putea prezenta la evenimentele din lumea modei. De asemenea, vreau să extind serviciile pe care le ofer şi în alte judeţe şi să încep să devin un brand cât mai cunoscut pe piaţa modei româneşti.

Crezi că femeile apreciază colecţiile tale?
C.C.: Cred că da, deşi gusturile diferă. Întotdeauna am fost primită cu aplauze. De asemenea, am fost invitată şi selecţionată la mai multe festivaluri de modă din ţară, cu aceste colecţii. Peste două săptămâni, colecţia „Dualism“ va fi prezentată şi la Iaşi, după ce în Oradea, Galaţi, Craiova şi Timişoara, a fost primită cu succes.

Ce-i place

Csilla Circiu mărturiseşte că îi plac foarte mult călătoriile. „Aici întâlnesc foarte mulţi oameni, cu care pot să socializez“, spune Csilla. De asemenea, îi place să muncească în mod voluntar  pentru asociaţia din care face parte. Şi nu în ultimul rând, Csilla adoră să iasă pe scenă alături de manechine, la fiecare prezentare de modă.

Ce nu-i place


 Nu îi plac oamenii ipocriţi şi este deranjată de tendinţa tot mai accentuată a persoanelor de a-şi câştiga o reputaţie călcând în picioare pe alţii. „Aici se încadrează foarte bine şi persoanele fără personalitate. Sunt o fire realistă şi văd ce se petrece în jurul meu“, a spus Csilla Circiu.

Profil


Născută: 5 iunie 1985, la Satu Mare
Studii: licenţiată în design vestimentar,  Facultatea de Arte Vizuale – Oradea
Familie: necăsătorită

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite