Porţi deschise la Uzina de Apă şi la Staţia de Epurare Satu Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Calitatea apei se verifică în laborator/foto: Apaserv
Calitatea apei se verifică în laborator/foto: Apaserv

Primul proiect de alimentare cu apă care prevedea captarea, pomparea şi distribuţia apei în municipiul Satu Mare a fost întocmit în anul 1911 de inginerul Zarka Elmer.

Societatea Apaserv  deschide mâine dimineaţă porţile Uzinei de Apă de la Mărtineşti şi ale Staţiei de Epurare din Satu Mare. Sătmărenii curioşi să vadă procedurile prin care apa este tratată înainte de a ajunge la robinete sau cei dornici să afle despre procesul de epurare a apelor uzate, pot vedea toate acestea, în intervalul orar 9.00 - 18.00.  Evenimentul face parte dintr-o serie de manifestări deşfăşurate de societate cu prilejul marcării a 100 de ani de servicii de apă şi canalizare în municipiul Satu Mare.

Marş ciclist spre Uzina de apă

Tot mâine se va organiza şi un marş ciclist spre Uzina de Apă şi apoi spre Staţia de Epurare. Startul se va da la ora 16.00, din Piaţa “25 Octombrie”. Traseul urmat va fi malul drept al Someșului, până la Uzina de Apă de la Mărtinești. De la Uzina de Apă, cicliştii se vor întoarce pe drumul Odoreului - strada Fabricii - strada Rodnei - strada Lăcrimioarei - bulevardul Unirii - strada Aviatorilor - strada Panseluţei - strada Bolzai - strada Crinului - strada Gabriel Georgescu, la Staţia de Epurare. Sătmărenii sunt așteptaţi să participe în număr cât mai mare la această acţiune, fiecare participant urmând să primească tricouri și șepci personalizate cu însemnele Societăţii Apaserv.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite