Polonezii au apreciat calitatea produselor româneşti la Festivalul Oraşelor Europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Produsele tradiţionale româneşti, din zona Careiului, dar şi folclorul din zonă au fost apreciate la Festivalul Oraşelor Europene care s-a desfăşurat în perioada 28-31 mai în oraşul polonez Debica. România a fost reprezentată la festival de o delegaţie din Carei.

O delelegaţie a Centrului Cultural al Municipiului Carei a fost prezentă la Festivalul Oraşelor Europene din Debica. Polonezii au apreciat calitatea produselor româneşti şi folclorul nostrum. 
Ansamblul Ceatăra, invitat special al festivalului, a susţinut un spectacol în cadrul unui concurs regional de folclor, primind din partea juriului premiul special. Deasemenea, Ansamblul Centrului Cultural Carei a participat la spectacolul de deschidere a Festivalului Oraşelor Europene, alături de artişti din şase ţări. La spectacol au participat oficialităţi din 11 ţări europene.
În cea de a doua zi a festivalului solista de muzică uşoara Nagy Anita a prezentat un program de 15 minute alcătuit din piese de muzică uşoară din repertoriul românesc şi internaţional. Alături de ea au mai urcat pe scenă Szucs Jozsef şi Marius Georgescu care au prezentat un inedit show de tobe, primit cu entuziasm de spectatorii polonezi.

Peste 250 de persoane au gustat produsele tradiţionale româneşti

În ultima zi de festival s-a deschis standul municipiului Carei la Debica, unde au fost oferite spre degustare specialităţi culinare şi produse de vinificaţie specifice ţării noastre şi regiunii de nord-vest a României. Standul a fost vizitat de peste 250 de polonezi, dar şi de oficialităţi din cele 11 ţări participante.  Standul României a primit şi vizita primarului oraşului Debica, Paweł Wolicki. Festivalul s-a încheiat în data de 30 mai cu o paradă a costumelor tradiţionale.


Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite