Poliţistul Gelu-Fotomodelu, cercetat disciplinar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Agentul de Poliţie a practicat şi modelingul
Agentul de Poliţie a practicat şi modelingul

Angajatul IPJ Satu Mare a provocat marţi un accident. El conducea sub influenţa băuturilor alcoolice o maşină neînmatriculată. După ce marţi a lovit o maşină a Poliţiei de Frontieră, conducând beat o autoutilitară neînmatriculată, agentul de poliţie Gelu Huzău (25 de ani) va fi cercetat disciplinar.


Chiar dacă agentul de poliţiei Gelu Huzău se afla în concediu medical până astăzi, conducerea Inspectoratului Judeţean al Poliţiei Satu Mare va demara o anchetă internă. „Pe lângă cercetările privind infracţiunile pe care le-a comis, fiind în concediu medical, agentul Gelu Huzău va fi cercetat disciplinar“, a declarat pentru ADS comisarul şef Vlad Florentin, adjunct al şefului Inspectoratului Judeţean de Poliţie Satu Mare. El mai spune însă că procedurile prealabile vor dura circa o săptămână. „Se va analiza exact situaţia în detaliu şi respectarea dispoziţiilor interne privind comportamentul disciplinar: dacă şi cum a încălcat prevederile interne privind statutul. În funcţie de aceasta, se va constitui un consiliu de disciplină, format din poliţişti cu rang mai mare, care va decide sancţiunile disciplinare în ceea ce îl priveşrte pe agentul Gelu Huzău. Sancţiunile disciplinare pot merge de la o mustrare până la demitere“, mai spune comisarul şef Vlad Florentin.

Angajat la Ordine Publică

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Satu Mare, marţi seara, în jurul orei 18.30, pe bulevardul Cloşca din municipiul Satu Mare, Gelu Huzău (25 de ani), conducând o autoutilitară neînmatriculată şi cu numere false, nu a oprit la semnalul  Poliţiei de Frontieră Satu Mare, intrând ulterior, după o urmărire ca-n filme, în coliziune cu un autoturismul echipajului Poliţiei de Frontieră. Gelu Huzău a fost supus unor teste, care au indicat o alcoolemie de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat şi 0,30 g la mie în probele de sânge. Poliţistul este cercetat penal în prezent pentru infracţiuni la regimul circulaţiei.
Gelu Huzău este angajat în cadul IPJ la biroul de Ordine Publică. Potrivit unor surse, el a mai fost cercetat într-un alt dosar de mită şi contrabandă cu ţigări. În urma acestor investigaţii a fost mutat disciplinar într-o comună, revenind însă recent la Poliţia municipiului. Gelu Huzău este cunoscut în rândul colegilor drept Gelu-Fotomodelu, pentru că a fost, în trecut, imaginea unei case de modă din Satu Mare.


Gonea cu 179km/h

Samuel Ţânţaş

Tot marţi, a ieşit la iveală faptul că, în 15 februarie, Samuel Ţânţaş, şeful de cabinet al prefectului judeţului Satu Mare, a fost înregistrat de o echipă a Serviciului Poliţiei Rutiere Maramureş circulând cu 179 de kilometric la oră pe E58, pe raza localităţii Cicârlău. Poliţiştii l-au următit pe şofer până în localitatea Seini, dar acesta a refuzat să semneze procesul-verbal întocmit. Ţânţaş neagă că ar fi fost la volanul maşinii BMW X6 înmatriculat în Statele Unite. Potrivit legii, pentru astfel de abateri se aplică amenzi de 900 de eli, iar permisul de conducere se suspend pentru 90 de zile.



Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite