Poliţiştii de la Rutieră au testat noile radare pe traseu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele zece maşini dotate cu noile aparate radar supranumite „invizibile“ au ieşit astăzi pe traseele din judeţ. Şoferii sătmăreni prinşi pe picior greşit au fost scutiţi de amenzi deoarece acţiunea, organizată la nivel naţional „Alege viaţa“, a avut caracter preventiv. 

Trei şoferi sătmăreni au fost prinşi astăzi în trafic încălcând regulile de circulaţie, mai exact conducând cu viteze peste limita legală admisă. Primul şofer care a căzut în plasa poliţiştilor, Ion Titi, conducea cu 92 de km/h în localitatea Ciuperceni. Şoferul a fost invitat la maşina poliţiei dotată cu noul aparat radar unde agenţii de la circulaţie, Ioan Baltă şi Ionuţ Chiş, i-a prezentat filmuleţul înregistrat de radar care l-a prins cu viteză în localitate. Ion Titi a scăpat doar cu avertisment însă poliţiştii i-au amintit ce riscă în cazul în care va fi prins în afara unei acţiuni preventive. „Amenda prevăzută este de nouă puncte care însumează 540 de lei, 270 dacă este achitată în 48 de ore, şi şase puncte penalizare la permisul de conducere“, a declarat Ionuţ Chiş.

Alţi doi şoferi, Vasile Moiş şi Olimpiu Mureşan, au fost prinşi circulând cu viteze de 63 respectiv 64 de km/h.

 Noile radare funcţionează şi pe timp de furtună

Aparatele „Autovision” au o memorie de stocare de aproximativ 30 de ore de înregistrare continuă. Măsoară viteza de deplasare a autovehiculelor prin separarea sensurilor de mers, însă cel mai important aspect este acela că aparatele înregistrează audio-video fără a emite unda radar. Potrivit poliţiştilor, noile aparate radar pot fi surprinse de către detectoarele radar însă nodul de funcţionare a acestora nu dă răgaz şoferului de a încetini.





Satu Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite