Poliţiştii de frontieră au mai descoperit 9.000 de pachete de ţigări de contrabandă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noi pachete de ţigări de contrabandă au fost descoperite de poliţiştii de frontieră sătmăreni din cadrul sectorului din Negreşti-Oaş. În această săptămână aceasta a fost a doua acţiune de amploare, prima având loc marţi, când s-au găsit 15.000 pachete de ţigări la graniţa cu Ucraina.

După descoperirea cantităţii industriale de 15.000 de pachete de ţigări de contrabandă în cursul zilei de marţi la graniţa cu Ucraina, ieri dupămasa poliţiştii de frontieră sătmăreni de la Negreşti-Oaş au depistat o nouă grupa de contrabandişti. De această dată vorbim de o cantitate de 18 baxuri, adică 9.000 de pachete de ţigări Jin Ling.

image

„Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Negrești au observat, în apropierea graniţei cu Ucraina, pe direcția localității Bixad, mai multe persoane care transportau peste frontieră – din Ucraina în România - colete voluminoase. Poliţiştii au încercat să se interpună între grupul de persoane și frontiera de stat. Lucrătorii noștri au acționat pentru reținerea persoanelor care transportau coletele, moment în care grupul s-a dispersat, fugind spre teritoriul ucrainean. Conform legii, poliţiştii de frontieră au procedat la somarea prin voce a celor în cauză şi deoarece aceştia nu s-au supus, a fost necesară folosirea armamentului din dotare, fiind trase mai multe focuri de avertisment în plan vertical. Persoanele implicate nu s-au supus nici de aceasta dată somaţiilor, retrăgându-se pe teritoriul statului vecin, profitând de terenul foarte accidentat, împădurit și de vizibilitatea redusă”, se arată într-un comunicat de presă emis de Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Satu Mare.
Valoarea ţigărilor de contrabandă este de 38.000 de lei, întreaga cantitate fiind confiscată de poliţişti. Tot în cursul zilei de ieri, poliţiştii ucrainieni au reţinut doi dintre membri grupului la circa 1,5 km în interiorul ţării. În caz, cercetările continuă de poliţiştii sătmăreni în vederea identificării întregului grup de contrabandişti.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite