Satu Mare: Poliţist acuzat că a lovit o bătrână

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maria Ternar povesteşte că a fost agresată de şeful de post din Tîrşolţ, Dorel Pop, dar acesta neagă acuzele

O femeie de 63 de ani din localitatea Tîrşolţ susţine că a fost agresată miercuri seara de şeful de post care a intrat abuziv peste ea în casă. Femeia spune că a fost bruscată de şeful de post care ser afla în stare de ebrietate şi obligată să meargă să dea o declaraţie la ora 18.00. Dorel Pop, şeful de post din Tîrşolţ neagă toate acuzaţiile susţinând că nici nu a văzut-o pe femeie în ziua respectivă.
Maria Ternar (63 ani) povesteşte cum în data de 14 octombrie, la ora 18.00. agentul Dorel Pop a intrat peste ea în casă. „Abia se putea ţine pe picioare de beat ce era. A început să strige la mine şi să-mi spună că trebuie să merg la post pentru o declaraţie. Pentru că am refuzat, mi-a răsturnat hainele dintr-un geamantan şi mă tot întreba de unde le-am cumpărat“, susţine Maria Ternar. Nepoata acesteia, care se afla întro anexă învecinată a auzit strigătele bătrânei. „Am fost trezită de gălăgia din casă. Am văzut-o pe bunica mea foarte speriată de poliţistul care adresa injurii“, spune Maria Huja.

După ce a plecat şeful de post, Ioan Ternar (31 ani), unul dintre fii bătrânei, care se afla în Satu Mare, a aflat de incident. „Am sunat imediat la 112 pentru a trimite o echipă în control. Este inacceptabil ce s-a întâmplat“, spune Ioan Ternar.

Femeia a rămas cu vânătăi

Maria Ternar a rămas cu mai multe vânăti pe braţ şi în zona intercostală. „La un moment dat m-a lovit în jurul coastelor. Şi acum mai am urme. Pe braţ se văd foarte bine. M-a învineţit în momentul în care a încercat să mă scoată cu forţa din casă“, spune aceasta.  Bătrâna este speriată şi se teme să nu mai păţească încă o dată aşa ceva. „Mi-a fost teamă, el este şeful în sat. Mi-e frică să nu mai intre încă o dată peste mine şi să mă lovească“, spune aceasta.

Poliţistul neagă tot

Doreş Pop, şeful de post de la Tîrşolţ susţine că toate acuzaţiile aduse nu sunt reale. „Ştiu că luni am chemat-o pentru a-i lua o declaraţie privitoare la doi dintre fii ei. În ziua de miercuri nici nu am văzut-o. În ceea ce priveşte consumulul de alcool, acesta la fel, neagă. Poliţiştii din Negreşti Oaş, care s-au deplasat la faţa locului, în urma apelului la 112 i-au luat o declaraţie femeii, cu privire la ce s-a întâmplat. „Ştim povestea, şeful de post neagă tot, femeia abia a vrut să dea declaraţii. Eu am aşteptat-o la birou pentru a depune plângere împotriva agentului de post, însă nu s-a prezentat“, susţine Vasile Stan, şeful Poliţiei oraşului Negreşti Oaş.
Dacă va fi găsit vinovat, poliţistul poate fi acuzat de violare de domiciului, respectiv abuz în serviciu. Singura condiţie pentru a se demara aceste proceduri este ca femeia să depună pângere împotriva lui Dorel Pop.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite