Poliția Locală patrulează la cafele în timpul serviciului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieri dimineață, doi agenți ai Poliției Locale Satu Mare au petrecut peste o oră la o terasă ascunsă din Centrul Nou, în timpul programului de lucru. Cei doi ar putea fi sancționați. Patrulele Poliției Locale „muncesc” în fiecare dimineață pe terasă, la cafea și „patrulează” la umbră, în curtea Muzeului de Artă de pe Cuza Vodă.

Doi lucrători din cadrul Poliției Locale Satu Mare și-au petrecut ieri dimineață prima oră a programului de lucru la cafea, pe terasa unui local situat la intersecția străzilor Petru Bran și Constantin Brâncoveanu, în vecinătatea Centrului Nou din municipiu. Ascunși de privirile indiscrete de un gard de lemn, cei doi, un bărbat și o femeie, au ajuns în local cu puțin înainte de ora 8 și au adăstat lângă două cafele și un pahar de apă minerală, pe terasa umbrită, până după ora 9. Situația de ieri dimineață nu este una singulară. Mai mulți angajați ai Poliției Locale Satu Mare, aflată în subordinea Primăriei, își petrec cu regularitate diminețile în localul amintit, în incintă sau pe terasă, feriți de ochii lumii, în orele în care se presupune că ar trebui să execute misiuni de patrulare pentru păstrarea ordinii și liniștii publice. Patrulele Poliției Locale au fost fotografiate de reporterii Adevărul și în alte ipostaze compromițătoare, „patrulînd” la umbră, în frumoasa curte a Secției de Artă a Muzeului Județean Satu Mare de pe strada Cuza Vodă, un alt loc preferat de agenți pentru petrecerea orelor de serviciu.

Pasibili de sancțiuni


Florin Găzdac, directorul general al Poliției Locale Satu Mare a declarat că va analiza problema. „Situația pe care mi-o prezentați este inadmisibilă. Ei ar trebui să beneficieze de o oră pauză de masă, însă întrucât specificul muncii pe care o facem nu ne permite să acordăm un astfel de timp de repaos, le-am spus că au dreptul să facă câte o pauză de 15 minute să se hidrateze. Nu pot staționa mai mult de 15 minute, iar pauza de cafea de o oră e exclusă” a declarat pentru Adevărul Florin Găzdac. Acesta a mai afirmat că îi va sancționa pe polițiștii locali care chiulesc de la patrulare, așteptînd pe terase sfârșitul programului de lucru. „Cafelele nu reprezintă o problemă, dar ce e mult strică. Noi suntem principalii responsabili de ordinea și liniștea publică, și nu este deloc un subiect cu care să ne jucăm. Prezența pe stradă a polițiștilor este menită să descurajeze infracționalitatea, cerșetoria și vagabondajul. O oră în local pentru polițiștii locali înseamnă o oră mai liberă penru cerșetori și vagabonzi” explică Găzdac.

Poliția locală în cifre

Șase persoane sunt plătite pe funcții de conducere în Poliția Locală. Instituția are angajați 80 de agenţi de ordine publică, șase agenţi de pază, cinci ofiţeri de serviciu și cinci şefi de schimb. Potrivit afirmațiilor directorului Florian Găzdac, venitul mediu brut în poliția locală este de 750 de lei. Un agent de ordine publică câștigă anual aproximativ 10.000 de lei. Șeful Poliției Locale are un venit lunar de aproximativ 4000 de lei și a obținut în 2010 din salarii 48.000 de lei. 

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite