Satu Mare: Poliţia, luată la mişto de un minor(UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Principalul suspect, conform poliţiştilor este un tânăr cu vârsta de 16, 17 ani, blond, ochi negri, aspect neîngrijit


Autorul jafului de la casieria RCS&RDS din Micro 16, petrecut aseară, în jurul orei 17.50,  nu a fost prins încă de poliţişti. Cu toate acestea cercul de suspecţi se răfrânge, anchetatorii căutând un tânăr de 16, 17 ani, cu părul blond , aspect neîngrijit, cu înălţimea maximă de 1,65 metri. Tot judeţul a fost împânzit până dimineaţă de oamenii legii care au organizat filtre în principalele puncte de intrare-ieşire din municipiu, respectiv în toate comunele. Au fost prelevate mai multe amprente de la faţa locului, urmând ca specialiştii criminalişti să excludă din listă urmele lăsate de personal şi să continuă cercetările. Imaginile surprinse de camerele video din interior arată că suspectul are alte semnalmente faţă de autorul primului jaf, petrecut în 17 martie, la aceiaşi casiere. Vor analiza şi imaginile din zilele anterioare, pentru ca grupul de suspecţi să se restrângă la cât mai puţine persoane.
“Până în această  dimineaţă poliţiştii nu au reuşit să identifice autorul jafului. Avem un cerc de suspecţi. Se pare că pistolul cu care a fost amenininţată una dintre angajatele casieriei nu este unul adevărat. Culoarea gri,de mici dimensiuni nu corespunde cu niciun model de armă existent”, a declarat Roxana Cristea, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Satu Mare.

Casieria RDS amendată de trei ori de poliţie


Paza obiectivului era asigurată printr-un sistem de alarmă şi supraveghere video conectat la dispeceratul de monitorizare şi intervenţie al societăţii specializate de pază, Folda Security. Unitatea a fost supusă anterior controalelor efectuate de poliţişti, în scopul verificării modului în care sunt respectate prevederile legale în domeniul pazei obiectivelor, bunurilor, valorilor şi a protecţiei persoanelor, fiind aplicate trei sancţiuni contravenţionale pentru neprezentarea spre avizarea Poliţiei a proiectului tehnic a sistemului de alarmă şi pentru neîntocmirea planului de transport a valorilor monetare.


Casieria RCS&RDS de lângă Podul Golescu a fost din nou jefuită în această seară, cu câteva minute înainte de ora închiderii. Modul de operare  a autorului este identic cu cel al primului jaf,  petrecut în 19 martie, la aceiaşi caserie. Nici la ora actuală, cu toate că poliţia are un grup de suspecţi, nu a reuşit să identifice autorii.
Cu un fes negru pe cap, croşetat şi decupat în jurul ochilor, un bărbat a intrat peste cele trei casieriţe şi le-a ameninţat cu un pistol. Speriată, una dintre femei i-a dat toţi banii care îi avea în casă: 2800 de lei. În câteva secunde, autorul jafului armat a dispărut. Cu toate că firma de securitate a ajuns la faţa locului în cel mai scurt timp, autorul s-a făcut nevăzut.
Poliţia a înconjurat zona şi a demarat o anchetă. La faţa locului au ajuns şi criminaliştii pentru a preleva toate probele. Poliţiştii spun că, de data aceasta suspectul va fi identificat, pentru că sunt câteva indicii care ar putea duce la prinderea autorului.
Oamenii prezenţi la faţa locului nici nu mai ştiau cum să comenteze toată situaţia. Pe de-o parte speriaţi că este al doilea jaf armat la aceiaşi caserie, pe de altă parte se amuzau pe seama poliţiştilor, care au fost luaţi în derâdere de infractori. 

Administratorul casieriei nu şi-a luat măsuri de precauţie

Nici după primul incident, petrecut în 17 martie, când autorul jafului a plecat cu suma de 5000 de lei, administratorul casieriei RDS nu şi-a luat măsuri de protecţie. Pe lângă cele trei camere de luat vedere din interior, nu au fost montate altele. De asemenea, nu există nicio supraveghere video în exterior. Dacă data trecută tot evenimentul s-a petrecut după ce s-a înserat, azi, s-a acţionat pe timp de zi. Poliţia trebuie să investigheze atent cazul şi să vadă exact cum a reuşit infractorul, deghizat total, să nu atragă atenţia oamenilor, în condiţiile în care caseria este situată  într-o zonă mai mult decât aglomerată.

Mai multe detalii, în ediţia de azi a ziarului" Adevărul de Seară"

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite