Poligonul de trageri, business pentru elevi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Echipa FISZA vrea să deschidă un complex de paintball
Echipa FISZA vrea să deschidă un complex de paintball

O echipă de elevi de la Liceul reformat a propus la concusul „Bursa ideilor“ un plan de afaceri pentru un poligon de trageri. Un număr de 17 echipe de elevi s-au întrecut în finala concursului „Bursa Ideilor“, organizată de fundaţia Hans Linder.

Cei mai buni elevi afacerişti s-au întrecut ieri în marea finală a concursului „Bursa Ideilor“, ajunsă la cea de-a şaptea ediţie.
Cele 17 echipe rămase în concurs şi-au prezentat proiectele de afaceri în faţa unui juriu format din oameni de afaceri sătmăreni.
Echipa „Shokoland“ de la Grupul Şcolar Teologic "Ham Janos“ a fost desemnată câştigătoare. Elevii au pus la punct toate detaliile prinvind înfiinţarea unei fabrici de ciocolată.

Ciocolată personalizată


Cei cinci elevi de la Grupul Şcolar „Ham Janos“ vor pleca într-un schimb de experienţă în Ucraina. Planul de faceri propus de ei constă în ridicarea unei fabrici de ciocolată. „Tuturor ne place ciocolata şi de ce să nu profităm de acest lucru. Noi venim în faţa clienţilor cu un produs inedit, ciocolată personalizată. De la logo-uri de firme, insigne sau machete în miniatură, putem să oferim publicul ţintă tot ce îşi doreşte“, a spus Hannelore Koczinger, lidera echipei „Shokoland“.
Echipa şi-a ales ca punct de dezvoltare a afacerii incinta unei galerii dintr-un supermarket, un spaţiu de 30 metri pătraţi, locul unde se vor şi prepara produsele. „Investiţia noastră ar ajunge undeva la suma de 38.000 de euro.

Complex de poligoane

O altă idee apreciată de juriu a fost cea a echipei FISZA, de la Liceul Reformat, care vrea să deschidă un complex de paintball, care cuprinde şi terenuri pentru trageri. „În Satu Mare există foarte multe persoane care deţin permise de port-armă, însă nu există un centru specializat pentru instrucţie. Complexul nostru de la Oar va cuprinde  trei terenuri de paintball, unul pentru tir cu arc, respectiv unul pentru armele normale şi le vom pune la dispoziţie antrenori. Pe viitor ne-am propus să deschidem şi un restaurant“, a declarat  Szondi Attila, unul dintre membrii echipei.
Tinerii au pornit de la premisa că terenul de şapte hectare îl au deja în proprietate, iar prima faza a afacerii îi costă 10.000 de euro. „Ne-am interesat de la un specialist pe fonduri europene şi am aflat că se dau bani pentru aceste proiecte“, a mai spus Szondi Attila.
Organizatorii „Bursei ideilor“, membrii Fundaţiei „Hans Linder“, s-au declarat mulţimiţi de ideiile tinerilior, dar recunosc însă că ediţia de anul trecut a fost mai reuşită. „Cred că şi criza financiară se resimte în planurile elevilor. Anul acesta elevii au lăsat-o mai moale, însă este de apreciat munca pe care au depus-o încă de la începutul lunii decembrie 2009“, a declarat Tiberiu Koczinger.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite