Piticii vor o ţară mai curată/GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 2.000 de sătmăreni au făcut astăzi curat în judeţ implicându-se direct în campania „Let’s Do it, Romania!“. Primii care au ieşit la curăţenie de la ora 9.00 au fost micuţii din grădiniţe şi şcoli, în special cele din satele şi comunele din judeţ.

Vezi aici MAI MULTE FOTOGRAFII sau click pe imagini

Peste 2.000 de sătmăreni implicaţi în campania naţională „Let’s Do it, Romania!“ au ieşit la curăţenie astăzi. Printre cei mai harnici s-au numărat şcolarii din comuna Botiz, care alături de învăţătoare au ieşit să-şi cureţe comuna de gunoaie.

image

45 de copii şi 5 învăţători şi profesori ai Şcolii Generale cu clasele I-VIII au început, de la ora 9.00, să adune gunoaiele din spaţiile publice. „Am venit să fac curat pentru a o ajuta pe mama. Ea a fost cea care m-a obişnuit să păstrez mereu curăţenia pentru a proteja Pământul”, spune Victoria Micza, elevă în clasa I, voluntar.
„Este un lucru bun să facem curăţenie. La şcoală ne-au învăţat că trebuie să ne protejăm planeta pentru a trăi cât mai mult şi sănătos”, spune o altă voluntară din clasa I, Daiana Dragoş.
Cei mici au fost obişnuiţi încă de la primele ore de ştiinţe ale naturii că spaţiile verzi trebuie curăţate pentru ca Pământul să „trăiască“ cât mai mult.
„Ne-am înscriş şi noi, botizenii, în campanie pentru că vrem să trăim într-o ţară mai curată. Vrem binele pământului, iar acest bine nimeni altu nu-l poate obţine decât noi, oamenii, făcând curat şi respectând natura”, spune învăţătoarea Lucia Roca.

image

Curăţenie în stil estonian
Campania „Let’s Do It“ a fost preluată din Estonia, unde în 2008 a avut loc prima manfiestare de o astfel de amploare. Anul trecut, obiceiul a fost preluat de alte trei ţări, iar în 2010 şi de România. Iniţiatorul campaniei din ţara noastră a fost Liana Buzea din Bucureşti. De anul trecut, ea a început să-şi formeze echipe în toată ţara pentru ca astăzi, zeci de mii de români să treacă la curăţenia generală, inclusiv marile vedete de pe micile ecrane.

image

Fără gunoaie în judeţ
Cei peste 2.000 de sătmăreni voluntari au fost împărţiţi în aproximativ 70 de echipe a câte minimum 5 membri, astfel încât să acopere toate zonele judeţului.
Voluntarii din oraş s-au întâlnit pe platoul 25 Octombrie pentru a se stabili ultimele detalii privind campania, după care cu toţii au pornit pe traseu. Voluntarii din celelalte localităţi şi comune din judeţ au ieşit la curăţenie de la primele ore.
Pe lângă voluntarii de rând, s-au alăturat campaniei şi instituţiile publice locale, precum Primăria, Consiliul Local şi cel Judeţean, Prefectura, Poliţia comunitară, un grup de deţinuţi de la Penitenciarul Satu Mare, Agenţia pentru Protecţia Mediului Satu Mare, Garda de Mediu, Direcţia Silvică şi Inspectoratul Şcolar Judeţean, de nelipsiţi fiind profesorii, învăţătorii şi educatorii alături de copii.

Vezi mai jos imnul Let's Do It, Romania made in Satu Mare

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite