Picnic special pentru copiii adoptaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preotul reformat Beata Kurta-Tőtöş (foto) spune că cei doi copii pe care vrea să-i înfieze s-au adaptat la noul mediu familial
Preotul reformat Beata Kurta-Tőtöş (foto) spune că cei doi copii pe care vrea să-i înfieze s-au adaptat la noul mediu familial

Zeci de părinţi adoptivi  din Satu Mare s-au întâlnit  la castelul Degenfeld din Hodod . Timea şi Csanad, de 4 respectiv 3 ani, sunt încredinţaţi familiei Kurta-Tőtöş din Dobra şi au şanse mari să fie adoptaţi. 

Zeci de copii sătmăreni adoptaţi, de diferite vârste, au participat sâmbătă la primul picnic organizat special pentru ei. Timea (4 ani) şi Csanad (3 ani) sunt încredinţaţi familiei Kurta-Tőtöş din localitatea Dobra de trei luni, cei doi având mari şanse să fie adoptaţi. 

În plin proces de adopţie
Preoţii reformaţi Beata şi Szabolcs Kurta-Tőtöş din localitatea Dobra sunt în plin proces de adopţie a celor doi copii pe care îi au în grijă. „Timea şi Csanad sunt în grija noastră de aproximativ trei luni. Ne-am dorit foarte mult copii însă cum nu am reuşit să rămân însărcinată nici după tratamente şi ne-am îndreptat spre adopţie. Copiii vin dintr-o familie maternală. Procesul de înfiere l-am început anul trecut în luna februarie şi sperăm să se termine cât mai repede. Micuţii se adaptează bine noului mediu. Suntem bucuroşi că avem cine să ne spună mama şi tata“, a declarat preotul reformat Beata Kurta-Tőtöş.

Asociaţia Părinţilor Adoptivi
Cei doi preoţi vor să înfiinţeze Asociaţia Părinţilor Adoptivi şi să transforme picnicul de sâmbătă într-o tradiţie anuală. „Vrem să organizăm întâlniri periodice ale părinţilor adoptivi cu consilieri şi psihologi, deoarece după doi ani de la finalizarea adopţiilor noi nu mai primim consiliere din partea Direcţiei pentru Protecţia Copilului. Scopul asociaţiei este acela de a ajuta părinţii cu sfaturi din partea unor specialişti la eventualele probleme cu care se confruntă“, a mai precizat Beata Kurta-Tőtöş.

Picnicul a fost organizat de Fundaţia Degenfeld în colaborare cu Direcţia pentru Protecţia Copilului.  Din  2004, la Satu Mare au fost înfiaţi 56 de copii. 18 cereri de adopţie, dintre care 9 reatestate, aşteaptă răspuns favorabil din partea autorităţilor, iar dosarele a 36 de copii aşteaptă în instanţă o hotărâre judecătorească de adopţie.  

Cifre: 23 de familii adoptive din Satu Mare au participat la picnicul de la Hodod

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite