Peste 600.000 de euro, plata Consiliului Județean către Federalcoop pentru Biblioteca Județeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Încheierea litigiului din instanță dintre Consiliul Județean Satu Mare și Federalcoop pentru Biblioteca Județeană va costa bugetul județului  642.825 de euro. Suma reprezintă contravaloarea chiriei pentru funcționarea Bibliotecii Județene, a Sălii de lectură „Gheorghe Bulgăr” și a birourilor de conducere pentru perioada anilor 2006 - 2011.

Conducerea județului a decis să pună capăt litigiului din instanță cu reprezentanții Federalcoop, care au solicitat în 2009, în instanță, bani de chirie de la Consiliul Județean pentru folosirea spațiilor din clădirea în care își desfășoară activitatea Biblioteca Județeană și Sala de lectură. Conform proiectului de hotărâre aflat pe ordinea de zi a ședinței CJ de mâine, în cazul în care consilierii își vor da acordul, consiliul ar urma să achite 342.825 de euro până în data de 30 noiembrie 2011 și alți 300.000 euro până în luna mai a anului viitor către Federalcoop. Județul ar urma să plătească și cheltuielile de judecată, în valoare de peste 30.000 de lei. Oficialii din cadrul CJ susțin că plata va încheia definitv litigiile existente în instanță pe subiectul Bicliotecioi Județene.

Conflictul a izbucnit în 2009, după ce societatea cooperativă Federalcoop, proprietara imobilului de pe strada Decebal, a dat în judecată Consiliul Județean, solicitând plata retroactivă, pe trei ani, a chiriei pentru spații. Proiectul de hotărâre al CJ vine să întrerupă apelul procesului din 2009, în curs de judecată la Curtea de Apel Oradea.  

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite