Peste 50 de lăutari din „Orchestra Simfonică Ţigănească din Budapesta” concertează astăzi la Satu Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 50 din cei 100 de ţigani lăutari din Orchestra Simfonică Ţigănească din Budapesta vor susţine un concert extraordinar la Satu Mare. Recitalul face parte din evenimentul numit „Zilele Culturale Partium 2011” şi se va desfăşura de la ora 19.00 în Piaţa 25 Octombrie.

Cei mai cunoscuţi muzicieni ţigani din întreaga Europa, zis Orchestra Simfonică Ţigănească din Budapesta, ce are nu mai puţin de 100 de membri violonişti, vor concerta în această seară pentru sătmăreni.
Deşi nu vor fi prezenţi cu toţii, aşa cum nu sunt prezenţi de obicei la nicicun eveniment în formula completă, ţiganii vor sosi în proporţie de 50-60% pe platoul din Piaţa 25 Octombrie începând cu ora 19.00 pentru a susţine primul lor concert în judeţul nostru.
După succesele înregistrate în oraşele Cluj-Napoca şi Târgu-Mureş, lăutarii ajung în sfârşit şi în oraşul natal al unuia dintre membri conducători ai orchestrei, Horvath Eugen, care este sătmărean de origine. El a plecat la studii la două şcoli de muzică din România, după care, în 1990 a aderat la orhcestra formată în 1985.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite