Satu Mare: Peste 7. 400 de sătmăreni au solicitat ajutor de încălzire a locuinţelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marţi, 10 noiembrie a fost ultima zi în care familiile cu venituri nete de 615 lei /membru de familie au putut să îşi depună cereri pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinţelor cu gaze naturale. 

S-au prezentat 7.000 de sătmăreni. Alte 400 de cereri au fost depuse pentru încălzirea locuinţelor cu lemne.

Numărul celor care au solicitat ajutor de încălzire a locuinţelor este mult mai mic faţă de anul trecut, când aproximativ 13.000 de sătmăreni şi-au depus cereri pentru încălzirea locuinţelor. Peste 11.000 au depus cereri pentru gaz iar peste 1.000 pentru lemne. Scăderea drastică a numărului de solicitări se datorează în principal numărului mare de acte solicitate în acest an la dosar ceea ce a scos la iveală faptul că mulţi dintre cei care au beneficiat de ajutor în anii trecuţi au făcut-o fără drept. „E greu de crezut că o persoană care vine la SPAS să ceară ajutor de încălzire cu cheile de la Mercedes sau BMW în mână trăieşte doar cu 42 de lei/lună aşa cum au declarat mulţi, în special bişniţari. Aceştia nu îşi declară nicăieri veniturile şi nici nu plătesc taxe şi impozite locale. Singurul venit care le apare în acte este alocaţia copilului sau a copiilor. Oamenii sunt foarte inventivi când vine vorba de a primi ceva gratis. E jenant. În schimb pensionarii sau oamenii care au depăşit pragul de 615 lei/membru de familie cu 1sau 2 lei au fost tăiaţi de pe liste“, a declarat purtătorul de cuvânt al serviciului, Adrian Bălaj.  


Şi în acest an comisiile formate la nivel de serviciu vor efectua anchete sociale la domiciile sătmărenilor pentru a vedea dacă se încadrează în pragul venitului net

În luna decembrie, în perioada 2-10, se vor prelua cereri pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinţelor pentru sezonul rece decembrie 2009-martie 2010.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite