Pescarii, supărați pe ordonanța „anti-pescuit”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociațiile din județ cer ca banii dați de pescari să fie investiți în piscicultură și sunt nemulțumiți de haosul generat de modificarea din 2010 a Legii pescuitului.

Modificările din 2010 ale Legii 307/2009, care au reglementat cu norme noi pescuitul pe apele care sunt în administrarea primăriilor locale, a generat nemulțimiri în rândul membrilor asociațiilor de pescuit sportiv din Satu Mare. Pescarii își văd hobby-ul „amețit” de licitații  și scumpit, fără ca populația de pește din ape să crească.
Potrivit Ordonanței  145/2010, apele de șes aflate în domeniul public au fost împărțite în tronsoane și scoase la licitație de Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură (ANPA)din cadrul Ministerului Agriculturii, fapt care a generat taxe suplimentare de pescuit la nivel local. În județul Satu Mare, aproximativ 4000 de persoane sunt înscrise în cele două asociații importante de profil, Asociația Pescarilor Sportivi (APS) și Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AJVPS) Satu Mare. „Nemulțumirile sunt legate de faptul că dacă până în 2010, permisele de pescuit emise de ANPA permiteau pescuitul pe toate apele neamenajate, ordonanța a modificat acest aspect. Asociațiile care concesionează tronsoanele de râuri aflate în domeniul public solicită pentru pescuitul în respectivele tronsoane un permis eliberat de asociație” explică  Adalbert  Tepfenhardt, președintele APS Satu Mare.

Citiți mai multe detalii mâine dimineață în „Adevărul”


Satu Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite